U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Den Haag kende risico tramtunnel
DEN HAAG, 7 DEC. De gemeente Den Haag is er ten minste zesmaal voor gewaarschuwd dat bij de bouw van de tramtunnel gevaar van lekkage bestond. Zeker vier keer is de gemeente te verstaan gegeven dat het tunnelontwerp dermate experimenteel was dat de verzekeringspolis risico's van lekkage nagenoeg niet dekte.

VVD'ers verbolgen over relschoppende scholieren
DEN HAAG, 7 DEC. VVD-politici zijn boos over de uit de hand gelopen scholierenstaking gisteren in Den Haag. Het protest van 20.000 scholieren tegen het 'overvolle' programma in de hoogste klassen van havo en vwo, is uitgelopen op rellen in de binnenstad. De politie verrichtte 37 arrestaties wegens openbare geweldpleging en vernielingen. Vijf agenten en een fotograaf raakten gewond. Vanochtend zaten nog vijf leerlingen en één meerderjarige vast.

Boekwinst op goudverkoop verrassend hoger
AMSTERDAM, 7 DEC. De boekwinst die De Nederlandsche Bank maakt op de voorgenomen verkoop van 300 ton goud zal tegen de huidige marktprijs 4,6 miljard gulden bedragen, ruim het dubbele van wat eerder werd verondersteld. Het verschil zit in het hanteren van de, zeer lage, historische kostprijs van het goud als waarderingsgrondslag.

Van Aartsen toch voor Eurokorps
BRUSSEL, 7 DEC. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Van Aartsen, heeft zijn bezwaren tegen plannen voor een militaire snelle interventiemacht van de Europese Unie laten varen. Hij steunt nu de plannen waarover hij zich nog enkele weken geleden zeer sceptisch uitliet.

Onenigheid over sociale zekerheid
DEN HAAG, 7 DEC. De sociale partners, werkgevers en werknemers, weigeren nog steeds met het kabinet te praten over de uitvoering van de sociale zekerheid.

Toch olie EU naar Joegoslavië
NIS, 7 DEC. De eerste olieleveranties van de Europese Unie aan door de oppositie bestuurde steden in Servië zijn vannacht in de stad Nis aangekomen, na bijna twee weken door de Joegoslavische douane aan de grens te zijn tegengehouden.

NOS schort overleg met VARA op
HILVERSUM, 7 DEC. De raad van bestuur van de NOS, het hoogste bestuursorgaan van de publieke omroep, heeft het overleg met de VARA over de nieuwe profilering van de drie publieke netten opgeschort. Vanavond beraden de omroepvoorzitters zich op de impasse die is ontstaan nu bekend geworden is dat de VARA nog drie maanden nodig zegt te hebben om te bepalen of zij al dan niet uit het publieke bestel stapt om zelfstandig verder te gaan.

Dwang bij sanering visserij
DEN HAAG, 7 DEC. De Nederlandse overheid gaat vissers dwingen hun schepen te verkleinen of te slopen. Doel is de visvangst te verminderen.

NRC Webpagina's
7 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)