U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NOS schort overleg op met VARA
De raad van bestuur van de NOS, het hoogste bestuursorgaan van de publieke omroep, heeft het overleg met de VARA over de nieuwe profilering van de drie publieke netten opgeschort.

Hackers hebben vrij spel op Internet
Deskundigen menen dat het kabinet het gevaar van computercriminaliteit onderschat. De straffen zijn veel te laag.

KPN Mobiel wil met partner naar beurs
KPN wil zijn mobiele-telefoonactiviteiten bundelen met die van een concurrent voordat het zijn divisie Mobiel naar de beurs brengt. Betrokken partijen verwachten het hierover binnen enkele weken eens te worden.

Nederlandse modellenwereld 'gezapig'
Een opzienbarende Britse documentaire toont hoe topmannen van het internationale modellenbureau Elite jonge meisjes met drugs en drank verleiden. In Nederland gebeurt zoiets niet, zeggen modellen.

Wilde kerst in dotcomland
Net als naar schatting vier miljoen andere Amerikanen zal president Clinton deze weken voor het eerst zijn kerstcadeaus via Internet kopen. Als zelfs deze zelfverklaarde digibeet zich tot het online shoppen heeft bekeerd, geeft dat wel aan dat dit kerstseizoen het winkelen via Internet volwassen lijkt te zijn geworden.

Een komisch geval van pech
De blik in zijn ogen zegt alles. Het joch, dat eerder de autosleutels van zijn vader heeft weggegrist om stoer in diens Saab Cabrio Turbo met open dak een ritje langs de boslaan te maken, ziet een hels visioen voor zich. Even was hij afgeleid, zodat hij tegen een Jaguar opbotste, maar de schade viel dubbel en dwars mee. Hij slaakte een zucht van verlichting.

Inval bij Apple Japan
De Japanse autoriteiten hebben het hoofdkantoor van Apple in Japan doorzocht. De Japanse vestiging van het Amerkaanse computerconcern wordt verdacht van het schenden van antitrustregels. De winkeliers die de computers onder de vastgestelde prijs verkopen, zouden geen apparaten meer geleverd krijgen.

KPN verlaagt tarieven
Bellen bij KPN wordt opnieuw goedkoper. Volgende week woensdag gaan de tarieven voor een telefoontje vanaf het vaste net nationaal en internationaal omlaag. Dat heeft KPN vandaag gezegd. Binnen de regio daalt de prijs van 6 cent naar 5,6 cent per minuut. Het lage weekeindtarief blijft op 2 cent. Buiten de regio gaat het standaardtarief van 12,5 naar 11 cent.

IBM bouwt nieuwe supercomputer
De Amerikaanse computerfabrikant IBM steekt 100 miljoen dollar (220 miljoen gulden) in de bouw van een supercomputer. De machine wordt 2 miljoen keer sneller dan de snelste desktop pc van dit moment, en 1.000 keer sneller dan zijn voorganger Deep Blue, die in 1997 's werelds beste schaker Gary Kasparov versloeg. De computer, bijgenaamd Blue Gene, zal worden gebruikt voor wetenschappelijk biologisch onderzoek. (ANP)

Cap Gemini en Ernst & Young samen in IT
Automatiseerder Cap Gemini en accountant Ernst & Young praten over een mogelijke combinatie van automatisering- en consultancyactiviteiten. "Hoe het er precies uit komt te zien valt nog niet te zeggen", zegt een woordvoerder van Cap Gemini. "Alle mogelijkheden en combinaties staan open." (ANP)


De missie van de Mars Polar Lander lijkt een mission impossible. Nasa kan al enkele dagen geen contact meer krijgen met het ruimteschip en zegt dat het waarschijnlijk verloren is. Via de officiële site van Nasa is de voorgeschiedenis van de Polar Lander te bekijken en beluisteren, en daar legt Nasa ook uit waarom de missie van het schip zo belangrijk is. Verder bevat de site veel achtergronden en foto's.
(mars.jpl.nasa.gov/msp98)

NRC Webpagina's
7 DECEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)