U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Mr. G.B.J.
Het beschamendst is de Hollandse soldatenpolonaise in Zagreb, vlak na de massamoorden in Srebrenica. De documentaire A Cry from the Grave op BBC2 deed nog moeite om de uitbundigheid te verklaren. Maandenlang in spanning gezeten en nu waren ze vrij. Bij het meefeesten door vadertje Kok, minister Voorhoeve en Prins Willem Alexander werd niet eens stil gestaan.


T V   V O O R A F :


Een gepassioneerde dammer
Nederland kent een rijke documentaire-traditie en enkele grote sporter, maar geen gedenkwaardige films over een topsporter. Misschien ontbreekt het Nederlandse sporters aan het drama van Amerikaanse sporters zoals Jesse Owens (racisme), maar waarschijnlijk ontbreekt vooral het oog ervoor. In de egalitaire sportcultuur van Nederland is Fanny Blankers-Koen haar hele leven een 'huisvrouw' gebleven en wordt de hartstochtelijk naar status hunkerende schaatser Romme steevast omschreven als een 'nuchtere' jongen.


F I L M   V O O R A F :


English patient
Suikergoed en marsepein. Op het gezicht van Juliette Binoche geen spoor van bitterheid. Het is oorlog; ze heeft net gehoord dat haar vriendje dood is; gisteren is haar beste vriendin op een mijn gereden. En maar zoetjes lachen. Het gezicht van Binoche, heeft Hans Beerekamp in deze krant geschreven, "is instant- poëzie, een onbeschreven blad, waar zich van alles op laat projecteren". The English patient maakt er dankbaar gebruik van.


NRC Webpagina's
29 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)