U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Weg is vrij voor een Noord-Ierse ministerraad
LONDEN, 29 NOV. Noord-Ierland neemt vandaag een historische stap met de vorming van een eigen regering met protestantse en katholieke ministers. Dat werd mogelijk nadat de belangrijkste protestantse partij, de Ulster Unionist Party (UUP), zaterdag het jongste politieke akkoord met het katholieke Sinn Féin voorwaardelijk goedkeurde. Het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA), de militaire tak van Sinn Féin, moet nu een begin maken met ontwapening.

Beatrix kritisch over pers
AMSTERDAM, 29 NOV. "De leugen regeert" in de vaderlandse journalistiek. Dit heeft koningin Beatrix afgelopen zaterdag gezegd tijdens de viering van het veertigjarig jubileum van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren in Amsterdam.

Toezichthouders Mannesmann tegen Brits bod
BERLIJN, 29 NOV. De raad van toezicht van het Duitse Mannesmann (telecom, machines, buizen) heeft gisteravond unaniem besloten het vijandige overnamebod van het Britse Vodafone (mobiele telefoons) af te wijzen. Het bod van Vodafone vertegenwoordigt een waarde van 272,5 miljard gulden.

ETA: opnieuw terreuraanslagen
MADRID, 29 NOV. De Baskische afscheidingsbeweging ETA heeft gisteren aangekondigd haar terreuraanslagen eind deze week te zullen hervatten. Hiermee komt een eind aan de "eenzijdige wapenstilstand" die de ETA vorig jaar september afkondigde.

EU kwaad over blokkade Servië
BRUSSEL, 29 NOV. De Europese Unie is kwaad over het blokkeren van bijna 350 ton olie aan de grens van Macedonië en Servië. De olie is bestemd voor de Servische steden Nis en Pirot, die door de oppositie worden geregeerd.

Vijf jaar cel voor hervormer in Iran
TEHERAN, 29 NOV. De Iraanse Speciale Rechtbank voor de Geestelijkheid heeft zaterdag de hervormingsgezinde ex-minister van Binnenlandse Zaken Abdollah Nouri tot vijf jaar cel veroordeeld wegens belediging van de islam en andere misdrijven.

Mogelijk top Israel en Syrië
TEL AVIV, 29 NOV. Nelson Mandela, ex-president van Zuid-Afrika, spant zich in om een top te beleggen tussen de Syrische president Assad en de Israelische premier Barak. Volgens Radio Israel zou d top nog voor de eeuwwisseling in de Jordaanse hoofdstad Amman moeten worden gehouden.

Ramp veerboot
OSLO, 29 NOV. Het personeel van de Noorse veerboot die vrijdagavond bij Stavanger is gezonken heeft volgens de overlevenden onvoldoende gedaan om de opvarenden te redden.


NRC Webpagina's
29 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)