U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Beatrix kritisch over pers
"De leugen regeert" in de vaderlandse journalistiek. Dit heeft koningin Beatrix afgelopen zaterdag gezegd tijdens de viering van het veertigjarig jubileum van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren in Amsterdam.

Voetbalclubs baten rechten samen uit
Clubs uit de hoogste klasse van het betaald voetbal gaan voorlopig niet meer afzonderlijk met televisiezenders om de tafel zitten. De achttien clubs willen de opbrengsten van voetbalwedstrijden uit de eredivisie op televisie ook in de toekomst in principe gezamenlijk verdelen.

KPN verkoopt belang in Iers telecombedrijf
KPN gaat zijn belang van 21 procent in het Ierse telecombedrijf Eircom verkopen. Het KPN-aandeel in de beursgenoteerde Ierse onderneming heeft een waarde van 4,2 miljard gulden.

Raad Mannesmann wijst vijandig bod Vodafone af
Het Duitse Mannesmann (telecom, machines, buizen) maakt zich op voor een hard gevecht met het Britse Vodafone (mobiele telefoons). Gisteravond besloot de raad van toezicht van Mannesmann in Düsseldorf unaniem het vijandige overnamebod van Vodafone af te wijzen. Daarmee is de weg geopend voor het eerste grote, internationale overnamegevecht in Duitsland.

Directeur vertrekt bij World Online
K. van der Meulen stapt per direct op als operationeel directeur van Internetaanbieder World Online. Bestuursvoorzitter en oprichter Nina Brink van World Online wilde vanmorgen geen commentaar geven op het vertrek van Van der Meulen. "We hebben in elk geval geen ruzie", aldus Brink.

Een radiohemel op aarde
De op 20 januari 1965 in Palm Springs USA overleden deejay Alan Freed mag dan de twijfelachtige eer hebben gehad de eerste radio- plaatjesdraaier te zijn geweest die zich liet omkopen door platenmaatschappijen, voor de rest was er vrijwel niets op hem aan te merken. Z'n bekendheid had hij ook niet verkregen door drie dagen lang de NCRV vol te kletsen of telefoonspelletjes voor hush-puppies te leiden.

Elektronische uitgever AND op verlies
De uitgever van elektronische producten AND zal dit jaar opnieuw verlies lijden. De eerdere voorspelling dat 1999 winstgevend zou zijn, was te optimistisch, liet het bedrijf vanochtend weten. Vooral de markt in de Verenigde Staten heeft AND onderschat. Potentiële orders zijn er genoeg, maar het sluiten van contracten duurt langer dan AND had gehoopt. Het bedrijf voegt eraan toe dat het sinds het najaar beter gaat. Vorig jaar kwam AND in de rode cijfers (2,8 miljoen gulden) door reorganisatielasten. Daarbij is onder meer eenvoudig typewerk verplaatst naar Ierland. AND weet nog niet of deze voorziening voldoende is.


De Baskische afscheidingsbeweging ETA beëindigde dit weekeinde een staakt het vuren dat 14 maanden geleden werd afgekondigd. De site van de Association for Peace in the Basque Country is op een redelijk onpartijdige manier het hoe en waarom van de 'strijd' van de Basken voor een onafhankelijke staat te vinden. Daarnaast geven de makers er een overzicht van de geschiedenis van de Basken. (www.kender.es/ ~gesto)

NRC Webpagina's
29 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)