U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Scholier (18) wint prijs met website over elektriciteit
Een Nederlandse scholier won in de VS een prijs van 25.000 dollar voor de ontwikkeling van een Internetsite over elektriciteit. Tim van den Hoff (18) uit Hellevoetsluis heeft in Los Angeles de hoofdprijs gewonnen van de prestigieuze website-ontwerpwedstrijd ThinkQuest. Hij won een studiebeurs van 25.000 dollar voor zijn site 'Electricity Online', die hij samen met Alok Ladsariya uit India en Maudie Hampden uit de Verenigde Staten maakte. De site, in zeven talen, legt uit wat elektriciteit is.

Amsterdam springt achteloos om met AT5
De Amsterdamse tv-zender dreigt het loodje te leggen nu de provincie Noord-Holland de zendmachtiging voor regionale televisie aan een radiostation heeft gegeven. Het zou logischer zijn wanneer twee zendmachtigingen worden afgegeven, meent Max Pam.

'Wetten en regels straks op Internet'
De overheid zal in haar contacten met het bedrijfsleven meer gebruik gaan maken van Internet en andere vormen van elektronische communicatie. Er komt een aparte website waarop regels, formulieren en wetten zijn op te roepen. Zo kan een deel van de administratieve lasten voor het bedrijfsleven worden weggenomen. Dat zei minister Jorritsma vanmorgen in een reactie op het rapport van de Commissie Administratieve Lasten.

Administratieve lasten zijn wild beest
Alle streven naar vermindering van de administratieve lastendruk voor het bedrijfsleven was tot nog toe vergeefs. Inzet van computer en Internet biedt echter nieuwe perspectieven, zo meent de Commissie Slechte.

Jammer voor Nederland
Enige jaren geleden beklaagde een tolk die regelmatig optrad bij de behandeling van asielaanvragen door alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama's) zich erover dat menig ambtenaar zich zand in de ogen liet strooien. "Minderjarig, wat heet. Alleenstaand? Ja, ze komen hier alleen naar toe maar heus niet alleen omdat ze in hun eigen land kans op vervolging lopen." De tolk weigerde destijds pertinent met naam en toenaam met haar ervaringen naar buiten te komen. "Daar zitten de ambtenaren van de Immigratie-en Naturalisatiedienst (IND) niet op te wachten."

Microsoft stapt in Japans kabel-tv net
Microsoft betaalt 100 miljard yen (2 miljard gulden) voor een meerderheidsbelang in het Japanse kabel-tv net Titus Communications. Het Amerikaanse softwareconcern wil daarmee zijn aandeel van de Internetmarkt in Japan uitbreiden, zo schrijft de Japanse zakenkrant Nihon Keizai vandaag. Microsoft neemt het belang van 60 procent over van de Amerikaanse kabel-tv groep Media One, aldus de krant. Een woordvoerder voor het Japanse elektronicabedrijf Toshiba bevestigt dat Microsoft en Media One in gesprek zijn. Microsoft zou ook de belangen van Toshiba en de Japanse handelsmaatschappij Itochu, die elk voor 20 procent eigenaar zijn van Titus, willen overnemen

Telsource wil meerderheid in Tsjechië
Telsource, een joint-venture van KPN en Swisscom, streeft naar een meerderheid in het Tsjechische telecom-bedrijf SPT nu de overheid haar belang wil verkopen. Telsource bezit reeds een derde van het bedrijf.

UPC aast op kabels Doetinchem
Kabelmaatschappij UPC onderhandelt over de overname van Tebecai Netwerken, het bedrijf dat 78.000 tv-kabels exploiteert in Hengelo (Gld), Zutphen en Doetinchem.

Ruim helft Nederlanders gebruikt Internet
Ruim de helft van de Nederlanders maakt inmiddels actief gebruik van het Internet. Van de mensen die dat nog niet doen, denkt eenderde dat volgend jaar wel te doen. Daarmee zijn de Nederlanders wereldwijd koploper. Onderzoekers van Intomart en M&I/Partners, die de gegevens verzamelden, schrijven de groei vooral toe aan de lancering van 'gratis Internet' door verschillende aanbieders.


Gisteren is in Nederland de nieuwe James Bond-film The world is not enough in première gegaan. De film is het negentiende avontuur van 007, waarin hij opnieuw de strijd aanbindt met de slechten der aarde. Op de officiële Bondsite kunnen webgebruikers de trailers downloaden, een uitgebreide fotogallerie bekijken en de titelsong van Garbage beluisteren. Verder biedt de site een kijkje achter de schermen bij het maken van de film. (www.jamesbond.com)

NRC Webpagina's
25 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)