U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Economie raast voort in derde kwartaal
ROTTERDAM, 25 NOV. De Nederlandse economie groeit in een zeer hoog tempo door. In het derde kwartaal van dit jaar nam het bruto binnenlands product met 4 procent toe ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat is de sterkste economische groei sinds het eerste kwartaal van 1998.

Schröder redt bouwfirma met overheidskredieten
BERLIJN, 25 NOV. Bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) - 'de brandweerman' - heeft het voor elkaar gekregen. Het gerenommeerde bouwconcern Philipp Holzmann is voorlopig gered. Tijdens dramatische onderhandelingen gisteren in Frankfurt is het Schröder gelukt de banken over te halen een nieuw saneringsplan op te stellen. De staat zal 250 miljoen mark aan kredieten en borgstellingen in het bedrijf steken; de banken nog eens 200 miljoen. De staatskredieten voldoen volgens de bondskanselarij aan de richtlijnen van de Europese Unie.

Doodstraf tegen leider PKK blijft gehandhaafd
DIYARBAKIR, 25 NOV. Het Hof van Beroep in de Turkse hoofdstad Ankara heeft vanmorgen de doodstraf wegens verraad tegen de leider van de Koerdische Arbeiderspartij, Abdullah Öcalan, bevestigd. Het dossier van Öcalan wordt nu doorgestuurd naar achtereenvolgens het Turkse parlement en, als dat met de straf instemt, president Demirel. Pas als die zijn handtekening zet, kan het vonnis worden uitgevoerd.

Nederland hervat ontwikkelingshulp aan Indonesië
DEN HAAG, 25 NOV. Indonesië is terug op de lijst van ruim twintig landen die met Nederland een duurzame bilaterale ontwikkelingsrelatie hebben. Dit is vanmorgen in Jakarta bekend gemaakt na een gesprek van minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) met de Indonesische vice- president Megawati Soekarnaputri en de coördinerend minister van Economische Zaken. Volgens de Nederlandse regering voldoet Indonesië thans geheel aan de eisen van goed bestuur en armoede van de bevolking die Nederland voor zulke hulp stelt.

De Vries: ruimte voor overleg
DEN HAAG, 25 NOV.Het kabinetsplan voor de herziening van de sociale zekerheid biedt volgens minister De Vries (Sociale Zaken) nog ruimte tot onderhandelen voor de sociale partners.

Kans kleiner op luchthaven in zee
DEN HAAG, 25 NOV. De kansen op de aanleg van een nieuw vliegveld op een kunstmatig eiland in de Noordzee nemen snel af. Uit talrijke onderzoeken in opdracht van het kabinet blijkt dat er ernstige praktische, financiële en juridische bezwaren kleven aan een dergelijk project.

Tijdelijk overleg Schiphol gestaakt
ROTTERDAM, 25 NOV. Milieu- en bewonersorganisaties zijn gisteren uit het Tijdelijk Overleg Platform Schiphol (TOPS) gestapt. Daarmee komt een einde aan het overlegorgaan zoals minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) dat in november 1998 instelde. Volgens TOPS-voorzitter H. van der Vlist heeft het voortzetten van het overleg zonder de milieubeweging weinig zin.

Poetin: meer geld voor oorlog
MOSKOU, 25 NOV. Rusland steekt drie miljard roebel - honderd miljoen dollar - extra in de oorlog in Tsjetsjenië. Dat zei gisteren premier Vladimir Poetin in een rede tot de Doema ter gelegenheid van het feit dat hij honderd dagen premier is.

NRC Webpagina's
25 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)