NRC Handelsblad: vandaag Donderdag 25 november 1999
NRC HANDELSBLAD
* TEGENSPRAAK    * SUPPLEMENT    AGENDA    ARCHIEF    ADVERTENTIES    SERVICE
De website van NRC Handelsblad brengt dagelijks een selectie uit het nieuws en wordt om 16.00 uur geactualiseerd
Vers Nieuws
bolletje Documenten: Brief kabinet aan Tweede Kamer over de sociale zekerheid.
bolletje De stemming: Moet het kabinet de NS een nieuwe kans geven? Of krijgt de beste (buitenlandse) spoorwegmaatschappij de HSL?
bolletje UNAIDS rapport.
bolletje Sint op de Kinderpagina

Sint op de Kinderpagina

bolletje Kerstactie 1999
bolletje China en de WTO in Economie voor jou.
bolletje Het 12e IDFA in Profiel.
bolletje In het nieuws:
Dossier Varkenswet
Dossier Microsoft
bolletje Het politieke web ontrafeld op www.nrc.nl/DenHaag met actueel Haags nieuws
Den Haag

( a d v e r t e n t i e s )


Vragen, reacties of opmerkingen? Stuur ze naar web@nrc.nl.
Ingezonden brieven kunt u naar opinie@nrc.nl sturen, klachten over de bezorging naar abonnee@nrc.nl en oude artikelen zijn (tegen betaling) via docu@nrc.nl te bestellen.


André Hazes bij documentaire over André Hazes
AMSTERDAM - In Tuschinsky in Amsterdam begon gisteravond het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) met de film André Hazes, Zij gelooft in mij. 's Werelds grootste festival voor documentaire films duurt tot en met 2 december. Op de foto: de zanger Hazes en zijn vrouw.
(Foto NRC Handelsblad, Rien Zilvold)

EU: meer hulp aan drugsverslaafden
De Europese Unie wil bij haar drugsbeleid meer dan in het verleden aandacht gaan besteden aan preventie en hulp voor verslaafden. Tegelijkertijd wil zij echter ook meer inzet van politie en justitie om het drugsgebruik terug te dringen.

* Minister ziet nog ruimte voor overleg
et kabinetsplan voor de herziening van de sociale zekerheid biedt volgens minister De Vries (Sociale Zaken) nog ruimte tot onderhandelen voor de sociale partners.

* Kansen op aanleg luchthaven in zee nemen verder af
De kansen op de aanleg van een nieuw vliegveld op een kunstmatig eiland in de Noordzee nemen snel af. Uit talrijke onderzoeken in opdracht van het kabinet blijkt dat er ernstige praktische, financiële en juridische bezwaren kleven aan een dergelijk project.

* Doodstraf tegen leider PKK blijft gehandhaafd
Het Hof van Beroep in de Turkse hoofdstad Ankara heeft vanmorgen de doodstraf wegens verraad tegen de leider van de Koerdische Arbeiderspartij, Abdullah Öcalan, bevestigd. Het dossier van Öcalan wordt nu doorgestuurd naar achtereenvolgens het Turkse parlement en, als dat met de straf instemt, president Demirel. Pas als die zijn handtekening zet, kan het vonnis worden uitgevoerd.

* 'Bandieten blijven bandieten, ook als ze regeren'
In Liberia zijn de gangsters aan de macht die het land aan de rand van de afgrond brachten. Hebben ze zich bekeerd of tot eerbiedwaardige burgers getransformeerd? "Bandieten zijn in hun hart nog steeds bandieten."

* De Draad - dagelijkse column
Het Uptime-proletariaat en een Nederlands Silicon Valley
* Dagelijkse cartoon:
Fokke & Sukke
* Kort nieuws
* Medianieuws
* Radio en televisie
* Film en Video - premières
* Profiel - wekelijkse themabijlage
* Dossiers
* Documenten
* Economie voor jou
* Bureau Moskou
* Videoclip
* Kunst van de Week
* Gastenboek


( a d v e r t e n t i e s )

Krekel
Krekel
De vakbond zal
toch wel zieken
en werklozen
blijven leveren?

NRC Handelsblad
op Internet

Hoofdredactie:
mr. F.E. Jensma
(hoofdredacteur),
J. van der Vaart,
drs. J.B.M. Donker,
dr. W. Oosterbaan Martinius,
en L. Starink

Internetredactie:
F. Santing (chef),
drs. E.N.M. de Bruin,
drs. L.J. Keijser,
drs. T.S.E. Ketelaar,
drs. M.J. Klaver,
T.J. Rooduijn en
L. Witte

Vormgeving:
B. Grätz
V.J.S.M. Ramsey

 

( a d v e r t e n t i e s )

* André Hazes blijkt onnodig zenuwachtig
Met de vertoning van de film André Hazes, Zij gelooft in mij van John Appel en de belofte van staatssecretaris Van der Ploeg (Cultuur) van 3,5 miljoen extra voor de Nederlandse film is gisteren in het Amsterdamse theater Tuschinski het twaalfde IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) officieel geopend.

* Economie leeft op voor millennium
Verrassend hoog bleek vanmorgen de economische groei in het derde kwartaal te zijn. Voorraadopbouw in verband met het millennium lijkt de 'missing link' in de cijfers. Nederland stevent af op weer een economisch topjaar.

* In Terneuzen werkt alleen de directie
Bij Philips in Terneuzen hebben de werknemers het werk neergelegd uit protest tegen de aangekondigde overplaatsing van de productie van spaarlampem naar Polen. De vakbonden rekenen op een staking voor onbepaalde tijd.

* Verzet tegen afschaffen van cheques
Giro- en eurocheques zijn ook in de komende jaren nog belangrijke betaalmiddelen. Het plan van de banken om de cheques over twee jaar af te schaffen mag dan ook niet doorgaan.

* Kunstzinnig Chelsea geeft Feyenoord les
De kunstenaars en galeriehouders bij Chelsea genoten gisteravond van het artistieke spel van de thuisclub. Zoals Zola de bal beroerde, daarvoor waren ze naar het stadion gekomen. De circa dertig aanwezige supporters van Feyenoord werden stil van het machteloze tegenspel van hun favoriete ploeg. Feyenoord werd van het veld gespeeld door Chelsea, dat de 3-1 uitslag in de tweede ronde van de Champions League ook als een morele overwinning beschouwde.


H O O F D R E D A C T I O N E E L   C O M M E N T A A R
* Op eigen benen
Bestaat er een treffender beeld dan donkere wolken boven het polderlandschap? Van dat dreigende beeld is de afgelopen dagen dan ook ruimschoots gebruikgemaakt ter illustratie van de confrontatie tussen sociale partners en het kabinet. Het beroemde Nederlandse poldermodel staat op springen, klinkt het verontrust. Afgaande op de ouderwetse vakbondsretoriek van FNV-voorzitter De Waal zou inderdaad gedacht kunnen worden dat de overlegeconomie is opgehouden te bestaan. Zo ver is het echter nog lang niet.


Columns

* J.L. Heldring
* H.J.A. Hofland
* Youp van 't Hek
* Elsbeth Etty
* Karel Knip
* Roel Janssen
* CS Vrijdag
* Leo Prick

Abonnement op NRC Handelsblad?

Abonnement

Een aanbod om over na te denken.

( a d v e r t e n t i e s )