U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Een braaf en lollig drama
Echte Nederlandse comedy, waarbij je om elke zin moet lachen, zoals de radiopsychiater Frasier of de grofbesnaarde huismoeder Roseanne, bestaat nu niet. De mensen die dat zouden kunnen schrijven, trekken zelf volle zalen in het land. Er is wel komisch drama, of lollig drama. All Stars, over een voetbalteam is lollig, de satirische soap Hertenkamp komisch. Bij beide moet ik zelden hard lachen maar de satirische maandagavondsoap Hertenkamp spreekt me net wat meer aan.


T V   V O O R A F :


Verwarden in de stad
Zelden ondervond Ireen van Ditshuyzen zoveel weerstand als bij het maken van Verwarring in de Stad, een prachtige documentaire over vier zelfstandig wonende psychiatrische patiënten in Amsterdam. Het kostte twee van haar redacteuren drie maanden telefoneren om hulpverleners te vinden die bereid waren mee te werken. "Het kon niet, het mocht niet, het zou de therapeutische relatie schaden." Uiteindelijk kreeg ze de meeste medewerking van advocaten, politie en huisartsen.


F I L M   V O O R A F :


Rocky Horror
Is het leuk als de filmkijkers in een bioscoop rijst gaan gooien als de hoofdrolspelers uit de film gaan trouwen? Of als er in de filmzaal waterpistolen worden leeggespoten als het regent in de film? Gillende bezoekers in jarretels? Sommige mensen vinden van wel, en deze uitzinnige participatie van de fans bij de musical The Rocky Horror Picture Show zou misschien bij de uitbreng in 1975 nog wel leuk zijn geweest, maar is jaren later vooral vreselijk irritant.


NRC Webpagina's
23 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)