U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nederland tegen Europees akkoord over visserij
DEN HAAG, 23 NOV. De Europese ministers voor visserij hebben afgelopen nacht overeenstemming bereikt over een steunregeling voor de visserijsector. Nederland en Groot-Brittannië hebben tegen het voorstel gestemd. Nederland kan daardoor de toegezegde compensatie voor inkrimping van de vissersvloot vooralsnog niet gebruiken.

FIS-leider in Algiers gedood
ALGIERS, 23 NOV. Een gematigde leider van het verboden fundamentalistische Front van Islamitisch Redding (FIS), de 43-jarige Abdelkader Hachani, is gisteren in de Algerijnse hoofdstad doodgeschoten. De moord bemoeilijkt de pogingen van de regering om het zwaar verdeelde land te verzoenen.

Vijf doden door virus in tehuis
WASSENAAR, 23 NOV. In het verpleeghuis Duinstede in Wassenaar zijn de afgelopen tien dagen vijf patiënten overleden aan een griepachtig virus. Vijftien patiënten zijn nog ziek. In Duinstede verblijven in totaal 120 mensen. De GGD West-Holland en het Westeindeziekenhuis in Den Haag zijn ingeschakeld om te onderzoeken wat de bron van de infectie is.

Borst: zorgsector klaar voor 2000
DEN HAAG, 23 NOV. De zorgsector is klaar voor de eeuwwisseling, aldus minister Borst (Volksgezondheid). Ziekenhuizen en andere onderdelen van de zorg hebben hun achterstand vrijwel ingelopen.

Ronald Koeman naar Vitesse
ARNHEM, 23 NOV. Ronald Koeman wordt met ingang van 1 januari de nieuwe trainer van Vitesse. Dat bericht werd vanmiddag door het bestuur van de Arnhemse voetbalclub bevestigd. De 36-jarige oud-international (78 interlands) volgt Herbert Neumann op, die drie weken geleden werd ontslagen. Koeman is momenteel assistent-trainer bij Barcelona. Hij heeft een clausule in zijn contract met Vitesse laten opnemen, waarin staat dat hij met onmiddellijke ingang kan vertrekken als Barcelona hem als hoofdtrainer wil hebben.


NRC Webpagina's
23 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)