U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Nichten als volk
Het heeft even geduurd voor de betekenis van de titel Queer as folk tot me doordrong. Ik weet wel wat queer betekent, maar folk is lastig vertaalbaar. "Nichten als volk", "als stam", "als groep". RTL5 had het er op moeten wagen om de titel van deze dramaserie over de homoscene in Manchester te vertalen, want dan was er waarschijnlijk nog meer naar gekeken. Buiten Engeland, zeker in Nederland en Amerika, zou zo'n film van homo's supermensen maken, als hypercorrectie van een mogelijk vooroordeel. De kijkers zouden geen gewone mensen maar politiek correcte robots zien. Dat was bijvoorbeeld het geval bij de "multiculturele" comedy Ben zo terug waar de enige Turk een sullige goedzak was die zijn Nederlands verkeerd uitsprak.


T V   V O O R A F :


Voor jongens en hun kinderen
Het zijn allebei glossy's en de omslagen zeggen één ding luid en duidelijk: we zijn er voor jongens! Zowel het tweede nummer van Select als het eerste van PlayNation hebben een lekker digitaal ding op hun cover. PlayNation kiest voor de inmiddels zelfs in culturele kring bekende Lara Croft, die gekleed in een lapje dat elk moment zou kunnen afglijden, je bozig over haar schouder aankijkt. Select toont eveneens een meisje met een zeer forse boezem, ditmaal in een geel bikinietje, uit een minder bekend animatiespelletje.


F I L M   V O O R A F :


White men can't jump
'Neuk jou, man!' 'Nee oetlul, neuk jóu!' Zou de Nederlandse film internationaal meer publiek trekken als, zeg, Huub Stapel en Danny de Munk elkaar twee uur lang zo zouden uitschelden? Je kunt het je haast niet voorstellen. En toch is uitschelden, basaal uitschelden, de brandstof voor de meeste Amerikaanse komische films van nu.


NRC Webpagina's
9 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)