U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Akkoord over joodse polissen
DEN HAAG, 9 NOV. De Nederlandse verzekeraars betalen de joodse gemeenschap 50 miljoen gulden als compensatie voor nooit uitgekeerde polissen van joden die door de nazi's zijn vermoord. Het is de eerste overeenkomst die in Nederland is gesloten over de afhandeling van de oorlogstegoeden.

Explosie en schietpartij bij overval op bank
ROTTERDAM, 9 NOV. Het Centraal Station in Rotterdam is gisteravond gedeeltelijk afgesloten geweest nadat een overvaller de pui van het stationsfiliaal van de Grenswisselkantoren (GWK) had opgeblazen. Bij de schietpartij met de politie die hierop volgde, werd een omstander in de arm getroffen.

Hoge Raad: 'opsporing vóór nieuwsgaring'
DEN HAAG, 9 NOV.Een inbreuk op het recht van vrije nieuwsgaring kan gerechtvaardigd zijn in het belang van waarheidsvinding in strafzaken. Dit heeft de Hoge Raad vandaag geoordeeld in een uitspraak op twee cassatieberoepen naar aanleiding van twee rellen in Amsterdam.

Sekteleden China naar werkkamp
ROTTERDAM, 9 NOV. Chinese autoriteiten hebben sinds juli 111 leden van de Falun Gong beweging gearresteerd. Inmiddels zijn zo'n 500 Falun Gong leden naar werkkampen gestuurd.

Verplegers sloegen patiënten
LEEUWARDEN, 9 NOV. Drie medewerkers van verpleeghuis Nieuw Mellens in Leeuwarden zijn ontslagen omdat ze dementerende bewoners een jaar lang mishandelden. Ze schopten en sloegen de patiënten en spuugden hen in het gezicht.

Meesterwerken gestolen uit villa
BILTHOVEN, 9 NOV. Uit een villa van een 84-jarige vrouw uit Bilthoven is vorige week bij een overval een verzameling schilderijen gestolen van oude Hollandse meesters, onder meer van Jan Steen, Jan van Goijen en Joost de Momper. De politie schat de waarde van de gestolen collectie op bijna drie miljoen gulden.

Overname Air Holland mislukt
ROTTERDAM, 9 NOV. De aangekondigde overname van de noodlijdende chartermaatschappij Air Holland is gisteravond alsnog afgeblazen. De bewindvoerders zijn daarna in allerijl een gesprek aangegaan met een andere kandidaat-koper.

'Financieel beheer EU schiet tekort'
BRUSSEL, 9 NOV. De Europese Rekenkamer oefent in een concept-rapport ernstige kritiek uit op het financieel beheer van de Europese Unie.

NRC Webpagina's
9 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)