U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Compaq moet meer doen dan Dell kopiëren
Michael Capellas was gisteren op de kop af honderd dagen in dienst als nieuwe bestuursvoorzitter van pc-maker Compaq. Er is stevig in de kosten gesneden, maar het verlies aan marktaandeel werd geen halt toegeroepen.

Directeur Het Parool stapt op na conflict
Directeur Ronald Pelle van Het Parool vertrekt na een conflict over de commerciële koers van het dagblad. De hoofdredactie van de krant, gesteund door de raad van bestuur van PCM Uitgevers waaronder Het Parool resulteert, kon zich niet vinden in Pelles investeringsplannen. Die dreigden volgens hen ten koste van de krant te gaan.

Onbetaalde adviezen
Topbestuurders van Ahold opgelet! Mocht u worden benaderd door marketing-adviseurs die met dure adviezen komen om het teruglopende marktaandeel van Albert Heijn op te krikken, wijs hen vriendelijk doch beslist de deur. Niet alleen omdat het u in financieel opzicht scheelt, maar vooral omdat het beste advies om uit de dip te komen in de brievenrubriek van Elsevier staat.

Aangifte wegens fraude betaal-tv
Canal+ heeft aangifte gedaan tegen tien bedrijven, die pasjes zouden vervalsen en verhandelen waarmee bezitters van een schotelantenne gratis naar de betaalzender kunnen kijken. De Economische Controledienst stelt een onderzoek in. De schade bedraagt volgens de woordvoerder van de betaalzender "enige tonnen". Legaal (via de satelliet) kijken naar Canal+ kost 49,95 gulden per maand.

Koers Versatel omhoog
De koers van het aandeel Versatel (telecom) is vanochtend opnieuw omhooggeschoten. Niet alleen steeg de koers de afgelopen dagen, ook werden gisteren meer dan een miljoen aandelen verhandeld. Op het Damrak heerste verder een relatieve rust. Het wachten was op de beslissing van de Europese Centrale Bank over de rente.

Fox wil 600 miljoen
Televisiezender Fox Kids Europe hoopt met de al eerder aangekondigde beursgang ongeveer 600 miljoen gulden op te halen. Op 18 november moet het aandeel een eerste notering aan de Amsterdamse effectenbeurs krijgen. Een aandeel Fox moet tussen de 10,50 en 13,50 euro (23,14 en 29,75 gulden) opbrengen. Bij een prijs van 12 euro en uitgifte van 22 miljoen aandelen betekent het een opbrengst van zo'n 600 miljoen. Hoeveel een aandeel echt gaat kosten, wordt op 17 november bekend.

Packard Bell NEC stopt pc-verkoop in VS
Packard Bell NEC, ooit de grootste Amerikaanse fabrikant van personal computers voor particulier gebruik, stopt met de verkoop van pc's in de Verenigde Staten. Het bedrijf, eigendom van het Japanse NEC en het Franse Groupe Bull, schrapt ook 1.600 banen vóór eind dit jaar, inclusief 12 van de 13 directeuren. Packard leed vorig jaar een verlies van 650 miljoen dollar (1,36 miljard gulden).

Beursgang Thomson Multimédia geslaagd
Het Franse ministerie voor Economie en Financiën heeft gisteren de introductieprijs van het aandeel Thomson Multimédia vastgesteld op 21,50 euro (47,38 gulden), het maximum van de bandbreedte (18 tot 21,50 euro). Daarmee komt de waarde van het Franse elektronicaconcern, dat in 1996 bijna voor één symbolische franc was verkocht aan het Zuid-Koreaanse conglomeraat Daewoo, uit op 17,5 miljard francs (58 miljard gulden). Het aandeel schoot gisteren op de beurs van Parijs met 35 procent omhoog. Het aandeel is tegelijkertijd aan de beurs van New York geïntroduceerd.

Telenor ziet winst dalen
Het Noorse staatstelecombedrijf Telenor heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de nettowinst zien dalen met 14 procent tot ruim 1 miljard Noorse kroon (288 miljoen gulden). De omzet daarentegen steeg met 15 procent tot 23,84 miljard kroon.

Tv-film over leven bokslegende Ali
De Amerikaanse tv-zender ABC gaat een film over bokslegende Muhammad Ali produceren. Acteur Terrence Howard vertolkt de rol van de voormalige wereldkampioen in het zwaargewicht. De film wordt gebaseerd op Ali's biografie King of the World.


Gisteren zijn voor de tweede keer de Limburg Wide Web Awards uitgereikt, een stimuleringsprijs van tienduizend gulden voor de beste internetsites van Limburgse organisaties (www.lwwa.nl). In de categorie 'non-profit' won het Natuurhistorisch Museum Maastricht (www.nhmmaastricht.nl/maastrichtian/) met de mooie virtuele tentoonstelling Dinosaurs, ammonites & asteroids en in de categorie 'profit' ontwerper Emilio Perez. (www.emilioperez.nl)

NRC Webpagina's
4 NOVEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)