U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Jong in het pak
De predikant van de jaren- negentig-hausse heet Kelder. Prachtige naam voor een roman. De hoofdredacteur van Quote, maandblad over rijkdom en succes, blijft eeuwig jong, omdat hij onder ouderen verkeert. Die zien in Jort Kelder de ideale jongere, want reeds op zijn twintigste gedroeg hij zich als een oude man. Al vroeg nam hij een vaste kleermaker in Noord- Italië en schreef hij met een collega een boek over pakken. Aan iedereen kan hij vertellen wat een 'fout' of een 'goed' pak is. Ouderen die ooit het pak als zodanig 'fout' vonden, stromen samen in seminars om zijn advies te horen.


T V   V O O R A F :


Geboorte van de Oranjegekte
Vrijwel uit het niets vestigde het Nederlands elftal in 1974 een naam op het wereldtoneel. Met het 'totaalvoetbal' van Rinus Michels verwierf Nederland een plek tussen de grote voetbalnaties. De wereld roemde Nederland, maar Nederland bleef zelf gefrustreerd met lege handen achter. De beker ging naar de Duitsers.


F I L M   V O O R A F :


Trafic
Het tempo van Trafic, de vijfde en voorlaatste speelfilm van de Franse regisseur Jacques Tati, is zo traag dat het lijkt te botsen met het onderwerp van de film: het verkeer. In Trafic is Mr. Hulot, Tati's onbeholpen alter ego uit Mon Oncle, Les Vacances en Playtime, een uitvinder van een kampeerauto, die op de AutoRai in Amsterdam voor het eerst aan het publiek getoond zal worden. De reis van de ingenieuze wagen van Parijs naar Amsterdam is er een vol hindernissen. Hulot krijgt autopech, komt zonder benzine te zitten, komt terecht in de file en in een ongeluk.


NRC Webpagina's
4 NOVEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)