U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Aantekeningen over Lockheed bij tv-omroep
Het Algemeen Rijksarchief in Den Haag heeft onlangs per abuis vertrouwelijke aantekeningen uit een zitting van de ministerraad over de Lockheed-affaire aan journalisten van het KRO-documentaireprogramma Reporter gegeven.

Het buitenland als stiefkindje
De berichtgeving over het buitenland op de Nederlandse televisie is karig. Het vaste recept is een item in een journaal, een ( gekochte) reportage in een actualiteitenrubriek en een studiogesprekje met een deskundige. Het voegt maar weinig toe aan wat een krantenlezer al weet.

'Die Mens lult maar wat'
"Niet alles heeft een prijs", zegt makelaar, uitgever en televisiepresentator Harry Mens. "Natuurlijk niet." Maar wel bijna alles als het aan hem ligt. Hij is bezig Clinton voor een lezing naar Nederland te halen. "Het maakt niet uit wat het kost, ik garandeer je dat hij komt."

Sdu verkoopt belang drukkerij
Uitgever Sdu heeft een belang van 51 procent in Sdu Grafisch Bedrijf verkocht aan A-D Druk in Zeist. Sdu heeft enkele jaren geleden al aangegeven van de drukkerij af te willen om zich meer te kunnen concentreren op uitgeven. De Plantijngroep zou de drukkerij in eerste instantie overnemen, maar trok zich op het laatste moment terug. Sdu Grafisch Bedrijf heeft een omzet van 38 miljoen gulden, waarmee de omzet van A-D Druk straks op ongeveer 65 miljoen uitkomt. Sdu houdt de overige 49 procent van de aandelen nog enkele jaren vast. Over de overnameprijs wil Sdu niets zeggen.

Polydoc doet nieuwe emissie
Automatiseerder Polydoc gaat nieuwe aandelen uitgeven om de overname van het Engelse bedrijf AppliedNet te kunnen financieren. Er komen 6,4 miljoen nieuwe aandelen bij met een papieren waarde van ruim 27 miljoen gulden. Bovendien wordt de naam van het softwarehuis veranderd in Sopheon. In de eerste helft van dit jaar leed Polydoc een verlies van ruim 2 miljoen.

Winstexplosie voor MCI Worldcom
De nettowinst van het Amerikaanse telecomconcern MCI Worldcom, onlangs voor 129 miljard dollar eigenaar geworden van concurrent Sprint, is in het derde verdrievoudigd tot 1,1 miljard dollar (2,3 miljard gulden). De omzet steeg 11 procent tot 8,5 miljard dollar. Het Braziliaanse Embratel, waarin MCI Worldcom een controlerend belang heeft, is niet meegerekend.

AZ-PSV
De voetbalwedstrijd tussen AZ en PSV begint morgen toch om 18.00 uur. Beide partijen kwamen dat gisteren uiteindelijk na veel gesoebat overeen, in samenspraak met de betaalzender Canal+.


Morgen is het volgens de Amerikanen de 'engste dag van het jaar': Halloween. Volgens de legende komen de doden deze avond terug in de vorm van vampiers, spoken en demonen. Op Internet wordt veel aandacht aan deze onofficiële feestdag geschonken. Via www.earthcam.com/halloween99 is te zien hoe Halloween in verschillende steden wordt gevierd en is de betekenis van de dag te vinden. De site VampHalloween (www.pathwaytodarkness.com/halloween) geeft tips om een Halloweennacht te organiseren, inclusief recepten voor een bloederige punch of vampirische hapjes, costuums en enge films. Inspiratie voor spookverhalen is te vinden op de site The Moonlit Road (www.themoonlitroad.com)

NRC Webpagina's
30 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)