U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Nieuwe impuls grondspeculatie
DEN HAAG, 30 OKT. De speculatie met bouwgrond dreigt volgend jaar een nieuwe impuls te krijgen door talmen van minister Pronk (VROM) en het kabinet. Dit zeggen adviseurs van de minister in reactie op voornemens die Pronk deze week bekendmaakte.

Franse boycot Brits vlees afgewezen
BRUSSEL, 30 OKT. Frankrijk handelt onjuist door zijn grenzen gesloten te houden voor Brits rundvlees. Een internationaal wetenschappelijk comité heeft de Europese Commissie gisteren meegedeeld dat er voldoende garanties zijn dat voor de export bestemd Brits rundvlees geen gevaar voor de volksgezondheid oplevert.

'Indringend gesprek' tussen Kok en Peper
DEN HAAG, 30 OKT. Premier Kok ziet een artikel in het Algemeen Dagblad over vermeende fraude van minister Peper (Binnenlandse Zaken) als 'een actie om hem te beschadigen'. "Ik ga ervan uit dat dit artikel niet zomaar is verschenen", zei Kok gisteren na afloop van het kabinetsberaad, dat vooraf was gegaan door een 'indringend gesprek' tussen Kok en Peper.

Onderzoek naar Franse minister
PARIJS, 30 OKT. De Franse justitie stelt een onderzoek in naar de rol van minister van Financiën Dominique Strauss-Kahn bij een schandaal rond het studentenziekenfonds MNEF. Strauss-Kahn is een vertrouweling van premier Jospin.

Eerste nederlaag koploper Ajax
AMSTERDAM, 30 OKT. Koploper Ajax heeft de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Voor eigen publiek verloor de Amsterdamse voetbalclub gisteren met 2-1 van Roda JC. Ajax-trainer Wouters hekelde na afloop de hatelijke spreekkoren van de fans.

Bin Laden wil vrijgeleide
ISLAMABAD, 30 OKT. De van terrorisme verdachte Saoedische miljonair Osama Bin Laden wenst een vrijgeleide om Afghanistan te verlaten.

Geen fusie uitzendbureaus
AMSTERDAM, 30 OKT. De uitzendbureaus Unique en Brunel hebben gisteravond in een persverklaring gemeld dat in goed overleg is besloten af te zien van hun voorgenomen fusie.


NRC Webpagina's
30 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)