U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Ambtelijke ruis
In deze gevorderde fase van paars zijn er twee volumes te onderscheiden, die van de permanente ambtelijke ruis in Den Haag en die daarbuiten. Binnen zijn er de oude "financiële kaders, afspraken, richtlijnen". Feiten die daar niet mee stroken, worden verwerkt tot uitvoerige rapporten. Maar steeds vaker dringt er een geluid van buiten door dat de ambtelijke ruis overstemt. De Kamerleden van de coalitie kunnen het niet negeren, ook al zetten ze de koptelefoon van het regeerakkoord nog zo hard aan. Als de camera erbij is, levert de ontgoocheling mooie televisie op.


T V   V O O R A F :


En nu allemaal digitaal
Als jij jezelf een doorgewinterde Internetter vindt, ben je verplicht - nee, is het je Taak - anderen kennis te laten maken met het world wide web. Sleep je vrienden desnoods aan de haren mee, maar jij zal ze cyberspace laten ontdekken.


F I L M   V O O R A F :


Een Amerikaanse droom
Identiteit is maar een gedachtespel. Weten we zeker wie we zijn, of bepalen anderen dat voor ons? Al zou iedereen een wisselkind zijn en in de verkeerde families terechtkomen, dan nog kunnen we met wat behendigheid ons een persoonlijkheid aanmeten. De film Mrs. Winterbourne (1996) van Richard Benjamin vertelt alles over de vluchtigheid van naam en afkomst. Benjamin liet zich inspireren door het schitterende verhaal I married a dead man van Cornell Woolrich.


NRC Webpagina's
28 OKTOBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)