U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gat in wet voorkwam tbs voor zware delicten
ROTTERDAM, 28 OKT. Ten minste 55 verdachten van onder meer levens- en zedendelicten zijn tussen '88 en '94 ontkomen aan veroordeling tot dwangverpleging in tbs door een lacune in wetgeving. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie gaat het om "zeer zware delicten" en is "nog niet duidelijk" of deze personen "inmiddels vrijgelaten zijn of nog in de gevangenis verblijven".

Britten verwerpen Frans compromis in vleesconflict
LONDEN, 28 OKT. De Britse regering verwerpt een Frans voorstel om de importboycot op rundvlees uit het Verenigd Koninkrijk op te heffen als dat land strengere veiligheidsmaatregelen neemt bij de produktie van vlees.

Recordbedrag voor jurk Monroe
ROTTERDAM, 28 OKT. De jurk waarin Marilyn Monroe op 19 mei 1962 president John F. Kennedy toezong, is voor 1,26 miljoen dollar (ongeveer 2,5 miljoen gulden) verkocht. Het is volgens veilinghuis Christie's het hoogste bedrag dat ooit voor een jurk is betaald. Een japon van prinses Diana bracht in 1997 222.500 dollar op.

Kamervragen na artikel over Peper
DEN HAAG, 28 OKT. Tweede-Kamerlid Van der Hoeven (CDA) wil minister Peper (Binnenlandse Zaken) dinsdag mondeling vragen stellen over beschuldigingen aan zijn adres van frauduleus declareren in de periode van zijn burgemeesterschap van Rotterdam. De beschuldigingen zijn vandaag geuit door vooral anonieme (ex-)gemeenteambtenaren in een artikel in het Algemeen Dagblad. Peper en zijn echtgenote overwegen juridische stappen tegen de krant.

Feyenoord speelt weer gelijk
DORTMUND, 28 OKT. Feyenoord heeft opnieuw gelijkgespeeld in de Champions League. Tegen Borussia Dortmund werd het gisteren 1-1. Daardoor behoudt de Rotterdamse club kans op het bereiken van de volgende ronde. De Duitse politie hield bij de grens negen Nederlandse supporters aan.

NRC Webpagina's
28 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)