U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Hakken en maaien
Nationaal liedjescomponist Harry Bannink was bescheiden, zeiden zijn vrienden en collega's. Hij behoorde tot de zeldzame mensensoort die niet graag in beeld komt. Op een van die archieffilmpjes van afgelopen week zag ik hem zeggen dat hij niet boven het maaiveld uit wil komen.


T V   V O O R A F :


Een gewetensvolle architect
In de openingsbeelden van de documentairefilm De man van staal, glas en hout loopt architect Hubert-Jan Henket met iets te grote passen en in rechte lijn over een prachtig groen grasveld. Hij telt hardop, 6, 7, 8,... en als hij aan het eind van zijn meetwerk is gekomen, constateert hij: "Dat wordt niks. Dat kunnen wij Rietveld niet aandoen."


F I L M   V O O R A F :


A few good men
Nergens zul je zoveel mannen in dezelfde kleding tegenkomen als in het gevang. Of het moet in het leger zijn. De overeenkomsten zijn nog verder door te trekken. Net als in de cellen zitten de mannen in de barakken geïsoleerd van de buitenwereld. Ze zijn aangewezen op een eigen sociale hiërarchie en de code die daarbij hoort. De kadaverdiscipline die bij die code hoort wordt verzacht door mythologisering van het leven onder de wapenen en een grenzeloos geloof in de eigen morele superioriteit.


NRC Webpagina's
25 OKTOBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)