U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Uiterst rechts in Zwitserland wint fors
BERN, 25 OKT. De extreem-rechtse Zwitserse Volkspartij (SVP) van Christoph Blocher heeft de verkiezingen in Zwitserland gewonnen. De partij is in percentage de grootste geworden. Door de kantonale verdeelsleutel van de zetels wordt zij de tweede partij in de Nationalrat, de Zwitserse Tweede kamer. De definitieve zetelverdeling was vanmorgen nog niet bekend. Volgens de laatste berekening zou de SVP 44 zetels krijgen (winst van 15). Eén meer dan de conservatieve FDP, die daarmee twee zetels verliest.

Giulio Andreotti vrijgesproken in mafiaproces
ROME, 25 OKT. Giulio Andreotti, zevenvoudig premier van Italië, is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij de politieke beschermheer van de mafia is geweest.

Russisch leger snijdt vluchtweg Tsjetsjenen af
MOSKOU/GROZNY, 25 OKT. Het Russische leger heeft Tsjetsjenië van de buitenwereld afgesloten. Duizenden vluchtelingen bevinden zich in de oorlogszone, waar de Russische artillerie zonder ophouden schiet. Bij beschietingen op Tsjetsjeense dorpen zijn dit weekeinde volgens de Tsjetsjenen zeker 66 doden gevallen.

Wahid: Indonesië gaat pad van decentralisatie op
JAKARTA, 25 OKT. Onder president Abdurrahman Wahid zal Indonesië - " een grote natie van 210 miljoen mensen" - zich zelfbewust opstellen tegenover de buitenwereld. Wahid kondigde dit weekeinde hervormingen aan die ingrijpend zijn, maar geleidelijk zullen worden doorgevoerd. De staat zal worden gedecentraliseerd: Wahid repte van een "min of meer federaal bestel".

Man weggejaagd uit Rijswijk wegens vermeende pedofilie
RIJSWIJK, 25 OKT.In de Rijswijkse nieuwbouwijk Ypenburg hebben buurtbewoners een man weggejaagd omdat hij 'pedofiel' zou zijn. De man en zijn gezin zijn afgelopen vrijdag definitief verhuisd. Een woordvoerder van de politie Haaglanden noemt de kwestie 'zorgelijk': "Deze man is nooit veroordeeld en er loopt geen enkele zaak tegen hem".

Aanklager wordt vervolgd wegens meineed
ARNHEM, 25 OKT. Het openbaar ministerie in Arnhem zal de Bredase officier van justitie C. van Spierenburg en de Brabantse recherchechef P. van Zon strafrechtelijk vervolgen wegens meineed. Het is de eerste keer dat een aanklager voor een dergelijk vergrijp wordt vervolgd.

President Tunesië wint met 99 pct.
TUNIS, 25 OKT. De Tunesische president, Zine Abidine Ben Ali, heeft bij de gisteren gehouden presidentsverkiezingen meer dan 99 procent van de stemmen gekregen, zo heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken in Tunis meegedeeld.

Massale mars voor vrede in Colombia
BOGOTÄ, 25 OKT. Miljoenen mensen hebben afgelopen weekeinde in Colombia meegelopen in vredesmarsen om te betogen voor de vrede en tegen de nu al 35 jaar durende burgeroorlog, die tot nu toe aan 120.000 mensen het leven heeft gekost.

Karel Glastra van Loon krijgt bankprijs
AMSTERDAM, 25 OKT. Karel Glastra van Loon heeft gisteren de Generale Bank Literatuurprijs (100.000 gulden) gekregen voor zijn romandebuut De Passievrucht.

Importverbod Frans vlees gevraagd
LONDEN/PARIJS, 25 OKT. De Britse regering staat onder toenemende druk de import van Frans vlees te verbieden. Noodlijdende Britse boeren en de Conservatieve oppositie willen daarmee de Franse boycot van Brits rundvlees vergelden.

PCM wil van zender AT5 af
AMSTERDAM, 25 OKT. PCM Uitgevers overweegt het lokale Amsterdamse tv- station AT5 te verkopen als binnen twee jaar geen zicht is op een gezonde exploitatie.

Diskwalificatie Ferrari ongedaan gemaakt
ROTTERDAM, 25 OKT. Ferrari-coureur Eddie Irvine kan zondag in Japan alsnog wereldkampioen Formule I worden. Het Hof van Beroep in Parijs maakte zaterdag zijn diskwalificatie en die van teamgenoot Michael Schumacher uit de Grote Prijs van Maleisië ongedaan.

NRC Webpagina's
25 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)