U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  


Ode aan de grillige kindergeest
Zich verplaatsen in hoe kinderen doen en denken, daar zijn de acht medewerkers van het multimediabedrijf IJsfontein erg goed in. Van Duitsland tot Japan spelen kinderen met hun educatieve cd-rom Meesters van Macht dat hen de basisprincipes van de natuurkunde bijbrengt. Het spel werd deze week onderscheiden met de Learning Award voor interactieve media van de British Academy of Film and Television Arts (BAFTA).

Dino's als ruimteschepen
De documentairereeks Walking with Dinosaurs trekt in Engeland momenteel recordaantallen kijkers. Maar, is de serie wetenschappelijk wel verantwoord? ,,Grote dinosauriërs laten we langzaam voortzwoegen, maar in werkelijkheid hebben we amper een idee hoe ze van A naar B kwamen.''

Toegang tot Telfort-net
Telecomaanbieder Telfort moet Scaramea, de Internetpoot van Achmea, toegang verlenen tot het netwerk. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam gisteren in kort geding bepaald. Scaramea wilde vanaf begin oktober gratis Internet aanbieden onder de naam Noknok.nl en zou daarvoor gebruikmaken van het telefoonnetwerk van Telfort. Vlak voor de start bleek echter dat het telecombedrijf geen capaciteit had. Maandag eiste Scaramea daarom in kort geding dat Telfort alsnog toegang moet verlenen, op straffe van een dwangsom.

Het John Adams Instituut in Amsterdam, een non-profit organisatie ter bevordering van de culturele uitwisseling tussen de Verenigde Staten en Nederland, organiseert regelmatig lezingen over Amerikaanse literatuur onder de titel American Literature Today. Zondagmiddag om 12 uur geeft Annie Proulx een lezing en een interview ter gelegenheid van een nieuwe vertaling van haar korte verhalen Close Range. Wyoming Stories (De Gouverneurs van Wyoming). De middag is live te volgen via de website van het Instituut. Later dit jaar volgen nog lezingen van Ben Okri en Frank McCourt. Ook die zullen op het web te volgen zijn. Adams (1735-1826) was trouwens de tweede president van de VS en hun eerste ambassadeur in Nederland.

(www.john-adams.nl)

NRC Webpagina's
23 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)