U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gevangenisstraf geëist tegen ambtenaren IND
ZWOLLE, 23 OKT. Wegens corruptie en hulp aan mensensmokkelaars heeft justitie in Zwolle gisteren gevangenisstraffen geëist van een en anderhalf jaar tegen twee hoge beleidsambtenaren van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. D. (52)en Van B. (47) zouden 25.000 gulden hebben ontvangen van een Tamil-vluchteling om visa te regelen voor mensen die uit Sri Lanka wilden vertrekken.

Zeker 24 doden na schoolontbijt
LIMA, 23 OKT. Ten minste 24 schoolkinderen zijn overleden aan voedselvergiftiging, en 21 andere zijn opgenomen in een ziekenhuis in het zuid-oosten van Peru. De meeste kinderen, in de leeftijd van drie tot twaalf jaar, hadden op school ontbeten. Volgens ooggetuigen grepen de kinderen meteen na het ontbijt naar hun maag. Vermoedelijke oorzaak vormen pesticiden.

Oostenrijkse disco in brand
WENEN, 23 OKT. Bij een brand in een discotheek in de buurt van Bad Goisern in Oostenrijk zijn vannacht 38 gewonden gevallen van wie enkele ernstig. Op de dansvloer lag een laag losse polystyreen van enkele centimeters. De stof vatte vlam, vermoedelijk ten gevolge van een weggegooide sigaret.

Beurs Amsterdam berispt KLM
ROTTERDAM, 23 OKT. KLM heeft het fondsenreglement van de Amsterdamse effectenbeurs overtreden door koersgevoelige informatie niet naar buiten te brengen. De KLM is daarvoor berispt.

Vredesmacht VN naar Sierra Leone
ROTTERDAM, 23 OKT. De Verenigde Naties sturen een vredesmacht van 6.000 militairen naar het West-Afrikaanse Sierra Leone. De Veiligheidsraad heeft dat gisteravond besloten.

Man schiet op agent in burger
ZOETERMEER, 23 OKT. Een overvaller van een juwelier in Zoetermeer heeft gisteravond gericht geschoten op een 38-jarige hoofdagent van de politie Haaglanden. De agent, die in burger was, werd licht gewond aan zijn hoofd.

Rechter van hof naar advocatuur
ROTTERDAM, 23 OKT. De vice-voorzitter van het hof in Den Haag, J. Brinkhof, wordt advocaat. Hij gaat volgend jaar naar het advocatenkantoor Stibbe, Simont, Monahan en Duhot.


NRC Webpagina's
23 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)