U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Struikelen over het leven
Het lijkt wel of Remco Campert geen schrijver is. Hij schrijft al meer dan vijftig jaar, dus hij kan zichzelf met recht een schrijver noemen. Maar als hij zich in het openbaar vertoont, geïnterviewd wordt of voorleest, denk je niet meteen: dat is een schrijver. En dat komt zelden voor, bij de schrijver. Die neemt zichzelf vaak zo serieus dat zijn schrijversschap even onmiskenbaar moet zijn als de rook van zijn pijp.


T V   V O O R A F :


En de boeren klagen
Ik vroeg aan een vriend of hij zich druk maakte over het millennium. " Laat de boeren maar dorsen", antwoordde hij. Dorsen. Ik zou niet weten hoe dat ook alweer moet. Het Nederlands zit vol uitdrukkingen die verwijzen naar een agrarisch bestaan. Er zijn alleen niet zoveel boeren meer. Ze trekken weg omdat ze geen toekomst meer zien, Nederland is te klein.


F I L M   V O O R A F :


Stella does tricks
Mr. Peters had het liefste in een roman van Charles Dickens gewoond, want dan was hij een filantroop geweest die zich over arme ontspoorde meisjes had ontfermd. Maar Mr. Peters heeft te veel fantasie. Liever nog laat hij zich door een van die ontheemde jonge vrouwen aftrekken in het park, terwijl zij hem toefluistert hoe goed hij voor haar is. Want Mr. Peters is een gesoigneerde pooier van middelbare leeftijd die het liefste zijn handschoenen aanhoudt omdat hij daar harder mee kan slaan.


NRC Webpagina's
23 OKTOBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)