U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Beeldverliefd
"Biedt boeddhisme een uitweg uit de rattenrace van het kapitalisme?", vraagt de Journaalverslaggeefster aan de Dalai Lama tijdens zijn bezoek alhier. De Dalai Lama begrijpt het niet en moet eerst nog eens vragen aan zijn begeleider wat die mevrouw bedoelt. Misschien wat hooggegrepen, kapitaal en religie voor een minuutje vrijdagavondnieuws. Als het hem is uitgelegd, begint hij glimlachend te praten. Wel, legt hij uit, competitie als egoïsme, ten koste van de ander is verkeerd. Maar competitie waar je anderen niet in de weg zit, is goed. Gesticht door deze woorden - haar verzaligde 'ja..ja..' was vaak te horen - verlaat zij de in kleurige dracht gehulde Oosterse wijze.


F I L M   V O O R A F :


De kluchtigheid ver voorbij
Bij de ARD weten ze wat actueel programmeren is. Net nu Maggie Thatcher weer in het nieuws is - beschermvrouwe van opa Pinochet en falende leider Hague, kwade genius in de memoires van John Major - vertonen ze High Hopes van Mike Leigh uit 1988, een van de films die laat zien hoe gepolariseerd de Engelse samenleving tien jaar geleden was. Sammie and Rosie Get Laid was ook zo'n film. Voor of tegen Thatcher, de rest was onbelangrijk.


T V   V O O R A F :


Geen tijd om kind te zijn
"Growing up here, is not growing up a child." Met die sombere boodschap begint de documentaire Geen Tijd om Kind te zijn die de NCRV vanavond en volgende week maandag uitzendt. De makers laten een wijk in Chicago zien, waar beschietingen, dood, geweld en bendevorming aan de orde van de dag zijn. "Er zijn hier te veel wapens op straat", zegt een arts nadat hij een kogel uit het lichaam van een jong meisje heeft gepeuterd. Met de bloedvlekken nog op haar gezicht vertelt ze rustig dat ze 'gewoon' op straat liep toen ze opeens 'iets voelde'.


NRC Webpagina's
18 OKTOBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)