U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tanker van NOS-journaal zoekt nieuwe koers
Het NOS-journaal wil meer kleur in de uitzendingen en het wil vaker een uitsmijter als toetje. Gaat het roer om?

Handtekening voor e-mail ambtenaren
Het e-mailverkeer van de ongeveer honderdduizend ambtenaren in rijksdienst zal binnenkort onleesbaar zijn voor onbevoegden.

Microsoft hanteert nieuw wapen tegen Justitie in VS
Softwareconcern Microsoft hanteert een nieuw wapen in zijn strijd met het Amerikaanse ministerie van Justitie. Lobbyisten en bondgenoten van Microsoft oefenen druk uit op het Congres om te snijden in de begroting van de antitrustdivisie, de afdeling van het department die Microsoft in een grootscheepse rechtszaak heeft aangeklaagd.

Hoe een koe een cd vangt
Het wordt een cruciale week. Morgen komt de 'single' uit en daar hangt dus alles van af. De single, voor degenen die dat niet weten, is een mini cd'tje met daarop als voorproefje een nummer van een nieuwe nog uit te komen cd. Een soort spierinkje uitgooien om een kabeljauw te vangen.

SBS en Arcade in gesprek
SBS Broadcasting (SBS6, NET5) praat met de Arcade Media Groep over samenwerking. Volgens Arcade-directeur F. Eijken onderzoeken de mediabedrijven de mogelijkheden om hun advertentieverkoop, programmering en promotie-activiteiten op elkaar af te stemmen. Tv-station TMF en de radiozenders Radio 10 Gold, Business Nieuws, Classic FM en Love Radio maken (deels) deel uit van Arcade.

Wegener verkoopt deel muziekrechten
Wegener Arcade verkoopt een deel van de muziekrechten, ondergebracht in Arcade Publishing, aan het Naardense Strengholt. Daarnaast verkoopt zij haar belang in Corbeau Entertainment. Het Apeldoornse uitgeefconcern benadrukt dat zij alleen de juridische muziekrechten overdraagt; zij blijft wel de muziek uitgeven. De drie werknemers van Arcade Publishing gaan mee naar Strengholt. Wegener heeft niet bekendgemaakt hoeveel geld met de overname is gemoeid.

Dixons aast op Radio Modern
De Dixons Groep, onderdeel van Vendex KBB, wil Modern Electronics (Radio Modern) in Schiedam overnemen. Dixons wil het bedrijf samenvoegen met de eigen audio-, video- en huishoudketen Valkenberg. Dit heeft Dixons vandaag bekendgemaakt. Modern Electronics exploiteert in Nederland 38 winkels. Het concern heeft een omzet van 250 miljoen gulden. Er werken ruim driehonderd mensen.

Thomson Multimedia naar de beurs
De Franse producent van consumentenelektronica Thomson Multimedia krijgt een notering aan de effectenbeurs van Parijs. De regering maakte vandaag bekend 29 miljoen nieuwe aandelen aan te bieden. Die moeten 522 623 miljoen euro (1,15 1,37 miljard gulden) opleveren.


De Dalai Lama verblijft momenteel in Nederland. De geestelijk en wereldlijk leider van het Tibetaanse volk zal vandaag onder andere spreken met premier Kok en minister Van Aartsen. Wie meer wil weten over leven en werken van deze 64-jarige boeddhistische monnik, kan veel te weten komen op diens officiële website. Op de site staan zijn levensverhaal, veel van zijn persoonlijke geschriften en een geschiedenis van Tibet.
(www.dalailama.com)

NRC Webpagina's
18 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)