U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Meteen optreden bij grote rellen'
ROTTERDAM, 18 OKT. De politie moet bij grootschalige massale evenementen, zoals volgend jaar bij het Europese voetbaltoernooi EK 2000, in staat zijn "onmiddellijk en geconcentreerd" op te treden tegen relschoppers. Een alcoholverbod en streng optreden tegen gebruik van en handel in drugs kunnen helpen voorkomen dat riskante voetbalevenementen ontaarden in rellen en plunderingen.

'Hercules niet goed onderzocht'
ARNHEM, 18 OKT. Het oriënterend onderzoek van de marechaussee naar de Herculesramp was "onzorgvuldig en onvolledig". Tot die conclusie komt advocaat-generaal E. van den Boezem in 1997 in een interne notitie aan procureur-generaal Steenhuis van het Arnhemse openbaar ministerie.

Habibie praat met Molukkers uit Nederland
JAKARTA, 18 OKT. Vooraanstaande vertegenwoordigers van de Molukse gemeenschap in Nederland, onder wie afgevaardigden van de RMS-regering in ballingschap, hebben gisteren in Jakarta overleg gevoerd met president Habibie en de stafchef van de Indonesische strijdkrachten, generaal Wiranto, over de noodsituatie in de Molukken.

Washington wil Moskou helpen bij radartechniek
WASHINGTON, 18 OKT. De Amerikaanse regering heeft Rusland hulp aangeboden bij de voltooiing van een grote radarinstallatie die de bewegingen van vijandelijke raketten volgt. In ruil daarvoor moet Moskou instemmen met de wijziging van een belangrijk wapenbeheersingsverdrag, zodat Amerika een systeem tegen inkomende raketten kan bouwen.

Beurzen gaan opnieuw omlaag
AMSTERDAM, 18 OKT. De aandelenbeurzen in Europa en het Verre Oosten zijn vanmorgen opnieuw gedaald, in een reactie op de koersval met 2,6 procent op Wall Street vrijdag. In de loop van de ochtend beperkten de beurzen de schade, in afwachting van de opening van New York. De AEX-index, die vanmorgen even 10 punten (bijna 2 procent) lager was, noteerde rond het middaguur 5,42 punten (1 procent) lager.

'Pakistan krijgt weer democratie'
LAHORE, 18 OKT. De sterke man in Pakistan, generaal Musharraf, heeft de bevolking gisteren beloofd dat de democratie in het land zal terugkeren. Hij noemde geen termijn. Als gebaar van goede wil kondigde hij een "unilaterale militaire deëscalatie" aan langs de internationale grens met India.

Politie ontdekt 22 illegalen in truck
NIEUWEGEIN, 18 OKT. De politie heeft zondagavond 22 illegalen aangetroffen in een Bulgaarse vrachtwagen op een parkeerplaats in Nieuwegein. Zij zaten verborgen tussen de lading. De twee Bulgaarse bestuurders en de illegalen worden vandaag voorgeleid.

Duitse vredesprijs voor Fritz Stern
FRANKFURT, 18 OKT. De Duits-Amerikaanse historicus Fritz Stern heeft gisteren in Frankfurt de vredesprijs van de Duitse boekhandel ontvangen voor zijn boeken over de politieke en culturele geschiedenis van Duitsland in de 19de en 20ste eeuw.

'Markt voor het milieu is vervuild'
ROTTERDAM, 18 OKT. Opdrachtgevers kunnen door hen gewenste onderzoeksresultaten bij milieuadviesbureaus kopen. Dit blijkt uit een politieonderzoek 'Wie betaalt, bepaalt'.

Veroordeling
AMSTERDAM, 18 OKT. De 35-jarige Amsterdammer M.B. is veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van de 30-jarige Marc Breunis op 22 juni.


NRC Webpagina's
18 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)