U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Oranje-angsten
Story en Weekend horen niet tot mijn wekelijkse kost en vandaar dat ik over de Parijse dochter van Prins Bernhard alleen heb horen praten. De eerste aflevering uit Huis van Oranje, de RTL4-serie over de Oranjes, liet gisteren foto's uit die bladen zien van de voormalige maîtresse van de prins en hun gezamenlijke dochter Alexia. Ook zag ik de prins met de arm om zijn dochter. En gezien de naam van RTL4 op het gebied van nieuws werd de verhouding daarmee een graadje officiëler.


T V   V O O R A F :


Virtueel theatermagazine
Waarom ziet Aram Adriaanse af van de regie van Old Times? Hoe zit het met de fusie tussen Theater van het Oosten en De Federatie? En waar spelen de hipste theaterproducties van deze week? Wie deze vragen beantwoord wil hebben, hoeft tegenwoordig niet meer halve nachten door te halen in de theatercafés van de Amsterdamse Nes, maar kan gewoon inloggen op de website van Moose, Nederlands enige virtuele theatermagazine.


F I L M   V O O R A F :


Mrs Dalloway
De duistere chaos van een loopgraaf in de Eerste Wereldoorlog, met het onderschrift 'Italy, 1918'. We zien hoe een soldaat aan stukken wordt gereten door een bom. Dan een zonnig straatbeeld, voorzien van de mededeling 'London, June 13, 1923'. Een wat oudere vrouw bekijkt zichzelf in haar slaapkamerspiegel en loopt, begeleid door een lange voice over, de trap af. Aanzwellende muziek.


NRC Webpagina's
14 OKTOBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)