U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

RVD moet takenpakket herzien
Door de voorlichting over het Koninklijk Huis in een aparte dienst onder te brengen, kan de RVD uitgroeien tot een professionele organisatie, meent Frans Kok.

Apple boekt meer winst, sluit chipspact met IBM
Apple Computer heeft in het vierde kwartaal van dit boekjaar een nettowinst van 111 miljoen dollar gemaakt, ofwel 63 dollarcent per aandeel. In dezelfde periode het jaar daarvoor was dit 106 miljoen dollar. De winst valt lager uit dan in eerste instantie verwacht werd, maar is hoger dan bij de winstwaarschuwing van het bedrijf eind september werd voorspeld.

Amazon.com opent vestiging in Den Haag
Het Amerikaanse Internetbedrijf Amazon.com zal begin volgend jaar een Europees call-centre in Den Haag openen. Dit zal waarschijnlijk een groei van driehonderd tot vijfhonderd banen voor de gemeente Den Haag opleveren.

Getronics lijft Ark in
Automatiseerder Getronics lijft het Noorse Ark volledig in door ook het laatste restje aandelen over te nemen. Getronics bezat al 95,5 procent van de aandelen van de Scandinanivische ICT-dienstverlener. Met de transactie is een bedrag van ruim 14 miljoen gulden gemoeid. Als gevolg van de acquisitie zal Ark op korte termijn van de beurs in Oslo worden gehaald.

France Telecom in VS
France Telecom wil desnoods eigen activiteiten beginnen in de Verenigde Staten als Deutsche Telekom een hoge prijs verlangt voor zijn aandeel in de alliantie Global One. Dat heeft topman Michel Bon in een interview met de krant Die Zeit gezegd. Global One is op sterven na dood door de fusie tussen Sprint en MCI WorldCom. Sprint maakt ook onderdeel uit van Global One. Bon wil zich in de VS vooral gaan richten op grote zakelijke klanten.

E-commerce bloeit
Het Amerikaanse onderzoeksbureau Dataquest verwacht dat in 2003 met de 'e-commerce', de elektronische handel, een omzet wordt behaald van 380 miljard dollar (775 miljard gulden). Het bureau houdt daarvoor rekening met een explosieve groei van het aantal internetgebruikers en het aantal websites dat zich op 'e-commerce' richt. Dit jaar komt de internetomzet uit op zo'n 31 miljard dollar. Vorig jaar was dat 11 miljard dollar.

EU keurt fusie Telia en Telenor goed
De Europese Commissie heeft ingestemd met de fusie tussen de Scandinavische telecombedrijven Telia (Zweden) en Telenor (Noorwegen). Brussel heeft wel de voorwaarde gesteld dat de twee bedrijven hun activiteiten op het gebied van kabeltelevisie afstoten.

Winstwaarschuwing softwarebedrijf SAP
De Duitse softwareproducent SAP heeft zijn verwachtingen voor het lopende jaar naar beneden bijgesteld. In plaats van de verwachte omzetgroei van 20 tot 25 procent gaat de directie nu uit van een groei die niet groter zal zijn dan 15 tot 20 procent. Ook zal het rendement lager zijn dan in het afgelopen jaar. De directie wilde geen nadere details geven over deze bijstelling. Beursanalisten in Frankfurt zoeken de oorzaak in de aarzeling van potentiële klanten in verband met de komende jaarwisseling. De beurs strafte SAP met een koersverlies van 9 procent.

VNU geeft nieuwe aandelen uit
VNU komt met een aandelenemissie die ruim 2,4 miljard gulden moet opleveren. Het uitgeversconcern wil het geld gebruiken om de overname van het Amerikaanse kijkcijfer-onderzoeksbureau Nielsen Media Research te financieren. VNU bood in augustus 5,3 miljard gulden voor Nielsen.


In de nacht van vrijdag op zaterdag kunnen Internetgebruikers vanaf vier uur live chatten met Chris Carter, de bedenker en regisseur van de succesvolle tv-serie The X-Files. Het gesprek vindt plaats op de website van de Amerikaanse televisiemaatschappij Fox. Carter zal voornamelijk spreken over zijn nieuwe creatie Harsh Realm, een actieserie over virtual reality die vorige week van start is gegaan in de VS. Ook de X-Files komen ter sprake.

www.fox.com

NRC Webpagina's
14 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)