U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geen Youp live met oudjaar
Youp van 't Hek heeft zijn oudjaarsconference in de Amsterdamse Stadsschouwburg afgelast. De cabaratier heeft ontdekt dat meer dan de helft van de kaarten in het zwarte circuit terecht is gekomen en onder meer wordt aangeboden in een speciaal millennium-arrangement voor 595 gulden. "Ik weiger op te treden voor mensen die zoveel geld voor een kaartje betalen", zegt Van 't Hek.

Baby zoekt IT'ers
Futloos zit de nachtverpleegster wat te zappen, maar lang kan haar rust niet duren - dit is een reclamefilmpje van 45 seconden, dus de makers moeten snel ter zake komen. Ze wordt dan ook opgeschrikt door een geluid dat ze niet kan plaatsen, loopt spiedend door het nachtelijke ziekenhuis - als de heldin van een griezelfilm - en vindt pas tussen de zuigelingen de verklaring voor het raadsel: daar steekt een baby een mollig armpje uit de couveuse en speelt een eenvoudig videospelletje. "Had je altijd al lol in IT", luidt de afsluitende tekst, "kom dan naar CMG."

Kenniscentrum Internet
KPN heeft samen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) een kenniscentrum voor internettoepassingen opgericht onder de naam ICT@NN. Speerpunt vormt de ontwikkeling van 'online communities': digitale gemeenschappen rond centrale thema's op internet.

Krantenbezorgers gratis lid van FNV
Krantenbezorgers kunnen gratis lid worden van FNV Kiem. De bond wil de positie van de bezorgers verbeteren. Omdat het lidmaatschap voor de jongens en meisjes te duur is, hoeven ze er niet voor te betalen. Nederland telt ongeveer 50.000 bezorgers. FNV Kiem vindt dat hun arbeidsomstandigheden moet worden verbeterd. De bond vindt dat de uitgevers in ieder geval de Arbeidstijdenwet moeten naleven. Uit recent onderzoek van de arbeidsinspectie bleek dat te jonge kinderen dagelijks de krant in de bus gooien. Een op de vijf jeugdige bezorgers heeft wel eens te maken gehad met agressie en geweld.


Er is een nieuwe manier om het Internet te verkennen.
De meeste search-engines speuren naar de ingetikte zoektermen. Oingo pakt het anders aan door na te denken over wat er met de ingevoerde opdracht allemaal bedoeld zou kunnen worden. De zoekmachine gebruikt daarvoor synoniemen en alternatieve woordbetekenissen. De zoekresultaten worden dan ingedeeld naar de verschillende interpretaties die aan de zoekopdracht gegeven zijn.
www.oingo.com

NRC Webpagina's
12 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)