U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'De zesmiljardste woont in Sarajevo'
ROTTERDAM, 12 OKT. Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties heeft vandaag een bezoek gebracht aan de baby die door de VN is aangewezen als de zesmiljardste wereldburger. Het kwam zo uit, zei een woordvoerder van Annan, dat de zesmiljardste mens vannacht om drie minuten over twaalf in Sarajevo werd geboren, juist op de dag dat de VN-chef daar moest zijn. De symboliek van Sarajevo, een verwoeste stad in een land dat tot voor kort in oorlog was en waar hard wordt gewerkt aan de wederopbouw, komt de VN wel goed uit. De organisatie erkent dat het moment en de baby min of meer willekeurig zijn gekozen. Bij een foutmarge van 1 promille in de telling kan Annan er vandaag zes miljoen baby's naastzitten.

Kankerpatiënt overgeplaatst
UTRECHT, 12 OKT. De 80-jarige kankerpatiënt L. Hankes van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) zal worden overgeplaatst naar een ander ziekenhuis. Het UMCU zal hem tot die tijd optimaal dienen te verzorgen, maar de artsen kunnen niet gedwongen worden een behandeling uit te voeren die zij medisch zinloos achten. Dit heeft president H. Schepen van de Utrechtse rechtbank vanmorgen bepaald. Volgens de president is "een ernstige vertrouwensbreuk" ontstaan tussen de patiënt en zijn dochter Sophie en het ziekenhuis. De dochter spande een kort geding aan omdat zij vindt dat haar vader ten onrechte intensieve medische zorg wordt onthouden.

Geen Youp live met oudjaar
AMSTERDAM, 12 OKT. Youp van 't Hek heeft zijn oudjaarsconference in de Amsterdamse Stadsschouwburg afgelast. De cabaratier heeft ontdekt dat meer dan de helft van de kaarten in het zwarte circuit terecht is gekomen en onder meer wordt aangeboden in een speciaal millennium- arrangement voor 595 gulden. "Ik weiger op te treden voor mensen die zoveel geld voor een kaartje betalen", zegt Van 't Hek. "Cabaretpubliek moet toch een zekere mate van intelligentie hebben." De televisie- uitzending op oudejaarsavond door de VARA, die niet live is, gaat waarschijnlijk wel door.

Soeharto wordt niet vervolgd
JAKARTA, 12 OKT. Het nu al een jaar durende onderzoek naar mogelijke corruptie begaan door de Indonesische oud-president Soeharto is met ingang van vandaag gestaakt. Volgens het openbaar ministerie is het onderzoek bij gebrek aan bewijs beëindigd.

Koopwoningen 'onbetaalbaar'
ROTTERDAM, 12 OKT. Koopwoningen in Nederland dreigen voor grote groepen huizenzoekers onbetaalbaar te worden. Reden is de combinatie van de hogere hypotheekrente en de nog steeds snel stijgende huizenprijzen. Dat stelt de koepelvereniging voor makelaars NVM.

Leider CP Rome werkte voor KGB
ROME, 12 OKT. De Italiaanse communistenleider Armando Cossutta, partner in de regerende centrum-linkse coalitie, is jarenlang een vertrouweling van de Russische geheime dienst KGB geweest. Dat blijkt uit een lijst met namen van KGB-medewerkers die het Italiaanse kabinet heeft vrijgegeven.

Aegon bankier in AH-winkels
ROTTERDAM, 12 OKT. Aegon/Spaarbeleg wordt de partner van Albert Heijn voor de financiële diensten die de supermarktketen volgend jaar zomer wil introduceren in zijn winkels. Aegon gebruikt daarvoor bankdochter Spaarbeleg.

FPÖ en ÖVP eindigen gelijk
WENEN, 12 OKT. De extreem-rechtse FPÖ en de conservatieve ÖVP zijn bij de parlementsverkiezingen van vorige week in Oostenrijk vrijwel gelijk geëindigd. Beide partijen krijgen 52 zetels in het parlement, tegen 65 voor de sociaal-democraten en 14 voor de Groenen.

Handelsakkoord EU-Zuid-Afrika
BRUSSEL, 12 OKT. De Europese Unie en Zuid-Afrika hebben gisteren alsnog een akkoord bereikt over een handelsovereenkomst. Een conflict over port en sherry werd op de valreep opgelost.


NRC Webpagina's
12 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)