U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Britse dinosaurus
Het komt zelden voor dat ik op mijn horloge kijk uit angst dat het al bijna voorbij is. En dat deed ik gisteren bij de nieuwe BBC-serie Walking with Dinosaurs, een natuurfilm over dinosaurussen uit de oertijd. Jurassic Parc, maar dan als wetenschappelijk verantwoorde natuurfilm. Elke maandagavond om half tien slechts een half uurtje. Gisteren zag ik een 30 meter lange diplodocus een ei leggen door een vleespijp die ze uit haar lijf naar beneden liet zakken. Of het echt zo ging, weet niemand, maar hoe kon dat ei anders op de grond landen zonder te breken? Later zag ik een kudde sauropods over de vlakte grazen en bomen omleggen om bij de malse varens te komen. Een stegosaurus schrok een roofzuchtige allosaurus af met zijn getentakelde staart en zijn rood opzwellende pantserplaten. Alsof de camera er bij was, 157 miljoen jaar geleden, in dampende regenwouden en prairies.


T V   V O O R A F :


Chauvinistisch wielerblad
De naam van het enige tijdschrift in Nederland dat aan de wielersport is gewijd, roept herinneringen op aan de jaren waarin Gerard Reve De Avonden schreef. En aan de revue van 'de dames' Snip en Snap die in de jaren vijftig veel succes oogstten. Dat neemt niet weg dat de Wieler Revue een prettig maandblad is voor wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen in de wielersport. In deze tijd van Internet misschien niet onmisbaar, wel een aangename aanvulling op alles wat er al over de wielersport wordt geschreven en op televisie te zien is.


F I L M   V O O R A F :


Heaven's Prisoners
Er zijn twee manieren om een film te beginnen. Ofwel je komt zachtjes aanvliegen over een berglandschap, een honkbalveld, een stad en je weet meteen waar je bent: een groot universum dat we even binnentreden, in het leven van onze kleine held. Of je begint in de bedompte benauwing van een biechthokje. 'Vader vergeef mij' en natuurlijk worden al je zondige gedachten, overspelige handelingen, verslavingen, manies, wanen en misdrijven vergeven. Met die veilige zekerheid gaat onze hoofdpersoon dan vervolgens de wijde wereld in. Om in zijn oude fouten te vervallen of een hoop goed te doen. Vanzelfsprekend zijn er ook films die anders beginnen, maar die zijn a.) niet in Hollywood gemaakt en hebben b.) niet de pretentie een soort Elckerlyc te zijn.


NRC Webpagina's
12 OKTOBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)