U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Geen Youp live met oudjaar

Door onze Amsterdamse redactie
AMSTERDAM, 12 OKT. Youp van 't Hek heeft zijn oudjaarsconference in de Amsterdamse Stadsschouwburg afgelast. De cabaratier heeft ontdekt dat meer dan de helft van de kaarten in het zwarte circuit terecht is gekomen en onder meer wordt aangeboden in een speciaal millennium-arrangement voor 595 gulden. "Ik weiger op te treden voor mensen die zoveel geld voor een kaartje betalen", zegt Van 't Hek. "Cabaretpubliek moet toch een zekere mate van intelligentie hebben." De televisie-uitzending op oudejaarsavond door de VARA, die niet live is, gaat waarschijnlijk wel door.

Anderhalve week geleden kwam de Ambassador Club Newsletter van het Golden Tulip voorbij. Daarin de aanbieding van M&M Euro Events uit Hendrik Ido Ambacht voor het Youp van 't Hek business-arrangement met "champagne-ontvangst" en een "fantastisch gastronomisch diner". "Wij wisten van niks", zegt Van 't Hek.

Omdat kaartkopers hun woonplaats moeten opgeven, kon de Stadsschouwburg nagaan waar de kaartjes naartoe zijn gegaan. Volgens Van 't Hek zijn ruim vierhonderd kaartjes verspreid over drie plaatsen in Nederland. M&M Euro Events wil geen commentaar geven. Youp van 't Hek wil geen groepen in de zaal omdat dat volgens hem "de wisselwerking met het publiek belemmert". Per persoon worden daarom niet meer dan vier kaartjes verkocht. Kaartbezitters kunnen hun kaartje inleveren bij de Stads schouwburg en krijgen hun geld terug.

NRC Webpagina's
12 OKTOBER 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)