U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
 KORT NIEUWS 
  RADIO & TELEVISIE  
 MEDIA 

Gemeente wil filter tegen vieze woorden
De gemeente Leidschendam heeft bij het gerechtshof in Den Haag een kort geding aangespannen tegen de Amsterdamse kunstenaar Hans Muller. Hierin eist de gemeente dat Muller een filter tegen vieze woorden inbouwt in de lichtkrant die Muller in opdracht van de gemeente heeft ontworpen in de tunnel onder de A4 naar Leidschenveen.

Big Brother is gratis seks op televisie
Iedere avond brengen 835.000 Nederlanders een offer aan de god van het voyeurisme. 835.000 beschouwers van de middelmatigheid van hun medeburgers. 835.000 liefhebbers van ‘Big Brother', het televisieprogramma dat iedere televisiekijker verslaafd maakt aan het sleutelgat.

Kritische media zijn onontbeerlijk
Een beoordelingsfout is snel gemaakt. Begin augustus kreeg ik een uitnodiging voor de vijfde Nederlands-Duitse conferentie te Duisburg. Onder auspiciën van Jozias van Aartsen en zijn Duitse collega Joschka Fischer zouden vertegenwoordigers van overheden, het bedrijfsleven, vakbonden en de wetenschap met elkaar in discussie gaan over de gevolgen van de nakende kennismaatschappij voor Europa.

Porsius laat bij HMG vooral vijanden achter
Advocaten onderhandelen nog over de premie die topman Pieter Porsius van de Holland Media Groep meekrijgt, maar vertrekken zal hij. Bij het zwalkende televisiebedrijf laat Porsius vooral vijanden achter.

Koersval Xerox na winstwaarschuwing
De Amerikaanse fabrikant van kopieerapparaten, faxen en printers Xerox is net als de Nederlandse branchegenoot Océ in zwaar weer geraakt. Het concern liet gisteren weten dat de winst over het derde kwartaal fors tegenvalt en moest dat bekopen met een val van de beurskoers met 30 procent.

KPN kiest nog steeds voor bijna alles
KPN wil expanderen in conventionele telefonie, dataverkeer, Internet en, niet te vergeten, mobiele telefonie. Topman Wim Dik zegt keuzes te maken, maar onduidelijk is welke activiteiten KPN links laat liggen.

‘Ik hoef er niet naar te kijken'
Hij zou het vreselijk vinden als op zijn graf kwam te staan: ‘Hier ligt Harry de Winter van Lingo'. Want net als Joop van den Ende vindt ook tv-producent Harry de Winter dat televisie meer zou moeten bieden dan simpel vermaak. En nu is hij zelf op tv. Met het praatprogramma Wintertijd. ‘Ach ja, ijdel hè?

De terugkeer van Viola
Aanstaande zondag is Viola Holt weer terug op tv. Ze gaat bij RTL4 Klasgenoten nieuw leven inblazen. ‘Oude koe met oude formule', noteerde de Volkskrant. ‘Viola Holt losgehakt uit de vriezer', schreef het AD. ,,Beledigen, daar zijn ze goed in, in Nederland'', reageert Holt nuchter. ,,Ze schrijven nooit eens over je vak.''

De Uitmarkt van het World Wide Web
Veertigduizend mensen bezochten deze week de grootste Internetbeurs ter wereld in New York. Nieuwe trends en de nieuwste producten. Welkom bij dotcom-mania.

Kees van Kooten krijgt taalprijs
Televisiemaker en schrijver Kees van Kooten krijgt vandaag de Groenman-taalprijs. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een radio- of televisiepresentator die zich heeft onderscheiden door zijn taalgebruik. Van Kooten krijgt de onderscheiding tijdens een congres van het Genootschap Onze Taal in de Rotterdamse Doelen. De jury kent Van Kooten de prijs toe vanwege zijn onnavolgbare manier waarop hij zijn stempel heeft gedrukt op de Nederlandse taal en noemt hem een ‘taalacrobaat'.


De slimste zoekmachine noemen ze zichzelf: Surfboard; de eerste ‘meta-search-engine' van Nederland. Een gewone zoekmachine zoekt in zijn eigen verzameling webadressen en een meta-zoekmachine zoekt in de verzamelingen van andere zoekmachines. Handig, want zo zoek je op verschillende plaatsen tegelijk. Jammer is alleen dat de resultaten door elkaar staan, in plaats van geordend per zoekmachine. En ‘alleen Nederlandse resultaten' aanklikken heeft niet veel zin; er verschijnen nog steeds veel buitenlandse hits op zoekwoord ‘NRC'.
(www.surfboard.nl)

NRC Webpagina's
9 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)