U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kabinetscrisis op Antillen om bezuinigingen
ROTTERDAM, 9 OKT. Het coalitiekabinet op de Nederlandse Antillen van premier S. Camelia-Römer is gisteren gevallen nadat de drie deelnemende partijen het niet eens konden worden over extra bezuinigingen op de overheidsuitgaven.

Fondsen bezorgd over te vette kas
DEN HAAG, 9 OKT. De Vereniging van Fondsenwervende Instellingen gaat bekijken of aan de hoogte van het eigen vermogen van organisaties die geld inzamelen voor goede doelen een maximum moet worden gesteld. Veel instellingen die geld werven onder het grote publiek zijn, mede dankzij legaten en het gunstige beursklimaat, de afgelopen jaren flink rijker geworden.

‘Geweld op de Molukken zal verder escaleren'
NIJMEGEN, 9 OKT. Het geweld op de Molukken zal verder escaleren. Dat voorspelt de voormalig rector magnificus van de Pattimura universiteit op Ambon, prof. dr. ir. J. L. Nanere. Het geweld tussen christenen en moslims is er opnieuw opgelaaid. Ook op het eiland Haruku zijn gevechten uitgebroken.

VS tegen plan olie voor Servië
BELGRADO, 9 OKT. De Verenigde Staten zijn tegen het voorstel ‘Energie voor Democratie' dat de Europese Unie maandag in Luxemburg met de Servische oppositie bespreekt. De EU wil komende winter stookolie leveren aan door de oppositie gecontroleerde steden in Servië.

‘Vetten risico voor veevoeder'
DEN HAAG, 9 OKT. Nederlandse bedrijven die vet hergebruiken zijn risicovol bezig. Er kunnen geen garanties worden gegeven dat gevaarlijke afvalstoffen niet in veevoeder terechtkomen. Dat blijkt uit een onderzoek bij 72 van dergelijke bedrijven door het ministerie van VROM.

Bommelding voor ministeries
DEN HAAG, 9 OKT. De ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie in Den Haag zijn vannacht ontruimd na een bommelding. Er werd niets verdachts gevonden. Ook de parkeergarages onder de ministeries werden een uur afgesloten.

Celstraffen voor Schotse hooligans
DEN BOSCH, 9 OKT. Twee politierechters in Den Bosch hebben gisteren achttien Schotse hooligans veroordeeld voor hun aandeel in de rellen op 28 september in Eindhoven rond de wedstrijd PSV-Glasgow Rangers. De meerderheid kreeg drie weken gevangenisstraf.

Orkaan Floyd kost banen in VS
NEW YORK, 9 OKT. De Amerikaanse werkgelegenheid is vorige maand tegen alle verwachtingen in met 8.000 banen teruggelopen. De orkaan Floyd was de belangrijkste oorzaak.


NRC Webpagina's
9 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)