U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Achter rolluiken
Gepensioneerd brandweercommandant Staf weet alles van vrouwen. Zijn tweede vrouw is zeker 25 jaar jonger en in een jaarplanner houdt hij precies haar perioden bij. "Dan moet ge opletten", zegt hij. "'ne vrouw kan heel gevaarlijk zijn als de periode komt. Ge moet u er goed op voorbereiden."


T V   V O O R A F :


Waar is de Baantjer-fanclub?
Leden van de Derrick- fanclub hier te lande ontvingen enige jaren geleden een foto van Horst ('Derrick') Tappert en diens kompaan Harry Klein. De foto kwam bovenop de regelmatige toezending van het fanclub-blad met nieuws over Derrick, uitzenddata en quizvragen zoals: 'In welke aflevering speelde een hond de hoofdrol'? Het aantrekkelijke van Derrick was dat zelfs verstokte crimibeten - dat zijn zij die tijdens een aflevering van een crimi de telefoon ernaast leggen omdat zij niet gebeld willen worden uit angst de plot te missen en dus ook de rest - reikhalzend konden uitzien naar weer een aflevering. Want anders dan bijvoorbeeld Tatort, waar de kijker pas na een kwartier iets van een plot meent te kunnen ontwaren, duurde het bij Derrick allemaal niet zo lang en hoefde de telefoon er dus niet zo lang naast te liggen.


F I L M   V O O R A F :


Vive l'Amour
"Mijn werk is nogal zwaar op de hand", bekende de Taiwanese filmmaker Tsai Ming-liang ruiterlijk naar aanleiding van zijn tweede film, die de ironische titel Vive l'Amour meekreeg. "Maar je kunt niet zeggen dat er geen hoop in de film zit, dat valt nog maar te bezien. Wij leven de laatste tien jaar temidden van een bouwput. Er wordt van alles afgebroken en wolkenkrabbers schieten als paddestoelen uit de grond. Ik vind dat we voor het bereiken van al die economische doelen een hoge prijs betalen", aldus Tsai.


NRC Webpagina's
1 OKTOBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)