U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gijzeling in ambassade Birma in Bangkok
BANGKOK, 1 OKT. Gewapende mannen zijn vanochtend de ambassade van Birma in de Thaise hoofdstad Bangkok binnengedrongen en hebben 20 mensen gegijzeld. Zij eisen onderhandelingen met het regime in Rangoon en vrijlating van politieke gevangenen in Birma. Volgens de politie zijn de gijzelnemers dissidente studenten, die verbannen zijn uit Birma.

Situatie kernfabriek Japan 'stabiel'
TOKAI, 1 OKT. De situatie rond de opwerkingsfabriek in Tokaimura, waar zich gisteren een ernstig ongeluk voordeed waarbij radioactiviteit vrij kwam, heeft zich gestabiliseerd. Dat hebben de Japanse autoriteiten vanochtend bekendgemaakt. Door een fout bij de bewerking van een grote hoeveelheid verrijkt uranium ontstond gisteren een spontane kernreactie.

Serfaty na 8 jaar terug in Marokko
RABAT, 1 OKT. De Marokkaanse oppositiepoliticus Abraham Serfaty, beroemdste tegenstander van wijlen koning Hassan II, is gisteren in Marokko teruggekeerd na een ballingschap van acht jaar in Frankrijk. Serfaty zat voor zijn verbanning 17 jaar gevangen. Zijn terugkeer wordt gezien als eerste stap in een hervormingsbeleid van Hassans zoon en opvolger, koning Mohammed VI.

Inflatie dringt door bij industrie
ROTTERDAM, 1 OKT. De afzetprijzen voor Nederlandse industriële producten zijn in augustus gestegen met 1,9 procent op jaarbasis. Dat is de grootste toename in twee jaar. Het cijfer onderstreept dat Nederland in de eurozone een hoge inflatie kent.

FNV woedend op Hoogervorst
DEN HAAG, 1 OKT. Staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) heeft de woede gewekt van werknemersorganisatie FNV met zijn oproep het loon van zieke werknemers niet langer volledig door te betalen. Het uitgangspunt van Hoogervorst is dat "werknemers hun ziekte in hun portemonnee moeten voelen".

Ajax loot Hapoel in UEFA Cup
GENEVE, 1 OKT. Ajax speelt in de tweede ronde van het UEFA-Cuptoernooi tegen Hapoel Haifa uit Israel. De loting in Genève koppelde Roda JC vanmiddag aan het Duitse VfL Wolfsburg en Vitesse aan het Franse RC Lens. Roda en Vitesse spelen op 21 oktober eerst thuis.

PvdA opent zes kenniscentra
DEN HAAG, 1 OKT. De Partij van de Arbeid gaat zich ingrijpend vernieuwen. De partij richt zes kenniscentra op, waar leden en sympathisanten over maatschappelijk belangrijke thema's kunnen debatteren.


NRC Webpagina's
1 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)