U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pinochet op Internet
Internet blijkt een populair strijdtoneel van tegen- en voorstanders van de Chileense oud- dictator Pinochet. Terwijl de afgelopen week in Londen de hoorzittingen over Pinochet begonnen, werden bestaande sites en masse geactualiseerd en een tiental nieuwe pagina's gecreëerd.

Tevergeefs hopen op topvoetbal is lot van kijker
Veel voetbal betekent steeds minder goed voetbal. De liefhebber schakelt van de ene televisiezender over naar de andere. Tevergeefs hoopt hij wedstrijden van hoogwaardige kwaliteit en schitterende sterren te vinden. Voetbal gaat vervelen, voetbal staat op springen.

Chemie VS legt fabriek stil tijdens jaarwisseling
Een aantal grote chemische bedrijven in Noord- Amerika legt op oudejaarsavond de productie stil om computerproblemen te vermijden. Het betreft Rhône-Poulenc, Union Carbide, DuPont, Monsato en Ashland Chemical. De bedrijven hebben weliswaar unaniem verklaard geen problemen te verwachten met computers die de overgang van een nieuw millenium niet kunnen registeren, maar komen tegemoet aan de strenge eisen van de Amerikaanse overheid.

Waar is de Baantjer-fanclub?
Leden van de Derrick-fanclub hier te lande ontvingen enige jaren geleden een foto van Horst ('Derrick') Tappert en diens kompaan Harry Klein. De foto kwam bovenop de regelmatige toezending van het fanclub- blad met nieuws over Derrick, uitzenddata en quizvragen zoals: 'In welke aflevering speelde een hond de hoofdrol'? Het aantrekkelijke van Derrick was dat zelfs verstokte crimibeten - dat zijn zij die tijdens een aflevering van een crimi de telefoon ernaast leggen omdat zij niet gebeld willen worden uit angst de plot te missen en dus ook de rest - reikhalzend konden uitzien naar weer een aflevering.

Commissariaat bekijkt handelwijze UPC
Het Commissariaat voor de Media gaat de handelwijze van kabelbedrijf UPC onderzoeken. Het bedrijf heeft in Friesland en Gelderland de frequenties van onder andere de regionale omroep veranderd. Mensen met een verouderd toestel kunnen de programma's niet meer ontvangen. UPC wil via de kabel internet en telefonie aan gaan bieden. Om voldoende ruimte op de kabel te krijgen, zijn zeven zenders verhuisd naar de zogenoemde S-band.

Op grond van de Mediawet moeten kabelbedrijven de programma's van een aantal omroepen doorgeven. Vol gens UPC gebeurt dat ook, en is het bedrijf niet verant woordelijk voor de ontvangst. Het Commissariaat voor de Media doet over tien dagen uitspraak. (ANP)


De Volksrepubliek China viert vandaag haar vijftigste verjaardag. CNN heeft een special gewijd aan deze gebeurtenis. Waar staat China na een halve eeuw communisme en wat zijn de vooruitzichten? Verder biedt de site profielen van de oude Chinese geschiedenis, kunst en de verschillende landstreken. Het is jammer dat de site niets bevat over de complexe relatie tussen het vrije Internet en de Chinese ideologie. (cnn.com/SPECIALS/1999/china.50)

NRC Webpagina's
1 OKTOBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)