U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Tv-rechten berusten bij voetbalclubs
Clubs uit het betaald voetbal bezitten de uitzendrechten op thuiswedstrijden en kunnen deze zelf exploiteren. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald in een proces van de KNVB tegen Feyenoord.

Journalist NRC wint NDP-prijs
De prijs voor de Dagbladjournalistiek 1999 is toegekend aan Coen van Zwol (36), redacteur van NRC Handelsblad. Van Zwol kreeg de prijs voor een serie artikelen over Kosovo, verschenen in de periode maart tot oktober 1998. Hij ontving de prijs, bestaande uit een wisseltrofee en een bedrag van 10.000 gulden, gisteren uit handen van jury-voorzitter F. Korthals Altes.

Oplage dagbladen iets omlaag
De totale oplage van de Nederlandse dagbladen is het afgelopen jaar met 0,9 procent gedaald naar 4.482.758 exemplaren. Dat heeft marketingorganisatie Cebuco van de dagbladuitgevers gisteren gemeld. Dat zijn 40.195 kranten minder dan in 1997 en het betekent dat per honderd huishoudens 68 dagbladen worden verspreid. De afgelopen jaren was de totale oplage volgens directeur A. Niewold van Cebuco al afwisselend stabiel en licht dalend.

Het grote gluren is begonnen
Internet werd geboren toen twee computers in september 1969 voor het eerst een 'netwerk' vormden. Maar hoe anoniem is cyberspace dertig jaar later nog? De sleutel voor e-commerce is onlangs gekraakt. E-mail was een daglang voor iedereen te lezen. Een Canadese politicoloog bepleit de terugkeer van Grote Broer, om de digitale chaos te reguleren.

Geluiden van vroeger
De techno- en ambient-muzikanten van nu (Underworld, Orbital, Aphex Twin) bouwen voort op de traditie van de synthesizerpioniers uit de jaren zeventig en tachtig (Kraftwerk, Klaus Schulze, Tangerine Dream). Toen werden eenvoudige eenstemmige analoge instrumenten gebruikt omdat er gewoon niets anders was. De muzikanten van nu werken er nog steeds graag mee, ondanks de geavanceerde meerstemmige digitale instrumenten van tegenwoordig. Sommige typen synthesizers en ritmeboxen zijn door de grote vraag haast onvindbaar geworden.

Hiltermann stopt met radiocolumn
Mr. G.B.J. Hiltermann stopt na 43 jaar met zijn radiocolumn. Hij is op 22 november voor het laatst te horen bij de AVRO. Hiltermann begon de column 'De toestand in de wereld' in 1956. (ANP)


Het Onze Keuze Festival biedt dit weekend nog diverse voorstellingen in theaters aan de Nes in Amsterdam. Theater e-zine Moose is er live bij met recensies, het programma en een korte geschiedenis. Gisteren was de opening met Kawinagroep Mi Oso Es Mi Kas. Bezoeker Pindsvin gaf 6 geweien aan de groep, het maximale aantal. (www.moose.nl/onzekeuze)

NRC Webpagina's
10 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)