U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Gouda hield geld voor rijk verborgen'
DEN HAAG, 10 SEPT. De rijksrecherche onderzoekt een geheim gehouden financiële transactie tussen de provincie Zuid-Holland en de gemeente Gouda. Het onderzoek komt voort uit de Zuid-Hollandse bankiers affaire. De recherche trekt na of de Gouda 10 miljoen gulden bij de provincie heeft gestald om het geld aan het toezicht van het rijk te onttrekken.

Belgie verbiedt twee voetbalduels
ROTTERDAM, 10 SEPT. Bijna een jaar voor het Europees kampioenschap voetbal in België en Nederland hebben de burgemeesters van Brugge en Beveren zowel de Belgische voetbaltopper tussen Club Brugge en Anderlecht als het duel tussen de eersteklassers Beveren en Westerlo van komend weekeinde verboden.

Verdacht Vlaams vlees in Nederland
ROTTERDAM, 10 SEPT. Vlees van Belgische bedrijven die in België in opspraak kwamen door het gebruik van verboden groeihormonen, is de afgelopen jaren in Nederlandse supermarkten en slagerijen terechtgekomen. Hoewel de bedrijven in België op een zwarte lijst stonden, zijn ze in Nederland niet aan strengere controles onderworpen.

Handelaren na kunstbeurs dupe van criminelen
ROTTERDAM, 10 SEPT. Tenminste tien gerenommeerde internationale kunsthandelaren zijn na een bezoek aan de laatste TEFAF-kunstbeurs in Maastricht door Italiaanse criminelen voor een bedrag van in totaal zeker 1,6 miljoen gulden opgelicht. Dat heeft woordvoerster C.J. Langhout van de TEFAF desgevraagd bevestigd. Een van de gedupeerden is de Nederlandse handelaar E. Douwes jr. van Gebr. Douwes Fine Art uit Amsterdam.

ECB: economie trekt sterk aan
FRANKFURT, 10 SEPT. De economie van de elf eurolanden trekt zo sterk aan, dat de economische groei al dit jaar de 2 procent zal overtreffen.Volgend jaar komt de groei boven de 2,5 procent uit. Dit heeft president Duisenberg van de Europese Centrale Bank (ECB) gisteren gezegd.

CDA wil rem op privatiseringen
DEN HAAG, 10 SEPT. Het CDA wil een rem op de golf van privatiseringen in Nederland. Bedrijven met een publieke functie, zoals in het openbaar vervoer, de zorgsector en de omroepwereld, mogen hun winst uitsluitend ten goede laten komen aan hun klanten en medewerkers. Dit zegt Jaap de Hoop Scheffer, fractieleider van het CDA, in een vraaggesprek met deze krant.

Meer cocaïne in uitgaansleven
AMSTERDAM, 10 SEPT. Ruim eenderde van alle bezoekers van Amsterdamse discotheken en houseparty's heeft in 1998 cocaïne gebruikt. Dat betekent een stijging ten opzichte van 1995 toen een kwart van het uitgaanspubliek cocaïne gebruikte. Dit blijkt uit onderzoek van Jellinek Preventie.

Schröder haalt criticus in kabinet
BERLIJN, 10 SEPT. De Duitse bondskanselier Schröder (SPD) heeft een van zijn grootste linkse critici uit de eigen partij in zijn kabinet opgenomen. Reinhard Klimmt, minister-president van Saarland die vorige week de verkiezingen verloor, wordt minister van Verkeer en Woningbouw.

Hypotheekrente gaat weer omhoog
ROTTERDAM, 10 SEPT. Aan de stijging van de hypotheekrente komt nog geen einde. Verzekeraar Aegon is de eerste die deze maand hypotheekleningen duurder maakt. Vandaag gaan alle tarieven voor leningen met een looptijd tussen twee en twintig jaar bij Aegon met 0,2 procent omhoog.

Bank grijpt in om yen te stuiten
TOKIO, 10 SEPT. De Japanse centrale bank heeft vandaag op de valutamarkten ingegrepen om de stijging van de yen een halt toe te roepen. De yen bereikte vannacht in New York de hoogste koers ten opzichte van de dollar van de afgelopen drie jaar.


NRC Webpagina's
10 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)