U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Wegener Arcade koopt vijf dagbladen van VNU
De vijf regionale VNU-kranten zullen voor een bedrag van 1,8 miljard gulden worden verkocht aan uitgeversconcern Wegener Arcade. De Telegraaf neemt vervolgens Dagblad De Limburger over van Wegener. Dit is vanmorgen naar buiten gebracht door de uitgeversconcerns.

Limburg
"Eén keer op een dag verkocht worden als krant, oké. Maar twee keer?" De sfeer op de redactie van Dagblad De Limburger in Maastricht was vanmorgen balorig. Na weken onzekerheid staat nu vast: Wegener koopt de regionale VNU-kranten, maar schuift De Limburger door naar De Telegraaf.

Wegener: een reus in de regio
Uitgever VNU verkoopt vijf regionale dagbladen aan Wegener Arcade. Na de verkoop blijven vrijwel nergens in Nederland nog regionale dagbladen als echte concurrenten van elkaar over.

Overheden zoeken bugs millennium
Een atleet neemt doorgaans geen medailles in ontvangst voordat hij de eindstreep passeert. Zo mag Nederland ver voorop liggen als het om veiligheidsmaatregelen tegen een eventuele 'millenniumbug' gaat, morgenavond en -nacht zal op vrijwel alle gemeente- en provinciehuizen worden geoefend met het nationale noodnet.

Heilige oorlog Dagestan uitgevochten op Internet
De 'strijders van Allah' uit de noordelijke Kaukasus voeren hun heilige oorlog tegen de Russen niet alleen op de grond in Dagestan, maar ook in cyberspace.

Overheid schiet nog tekort op het net
Ondanks de website www.overheid.nl vindt de burger die op het net op zoek gaat naar overheidsinformatie nog tal van obstakels op zijn weg, meent Dick van Eijk.

Krantenverkoop door VNU kan beurs niet inspireren
Groot nieuws, weinig reacties. De melding dat VNU zijn dagbladendivisie voor 1,8 miljard gulden van de hand doet aan Wegener Arcade resulteerde vanmorgen maar kort in een gunstige reflex van beleggers.

'Megafusie van media in VS ophanden'
De Amerikaanse mediabedrijven CBS en Viacom hebben plannen voor een fusie. Daarmee zou een van de grootste mediabedrijven ter wereld ontstaan met belangen van het televisienetwerk van CBS tot muziekzender MTV en filmstudio Paramount.

De grote Cola-oorlog
Suikerwater is het, met een vleugje cocablad-aftreksel en cola-noot. Het werd in 1884 voor het eerst gebrouwen door de drogist John Pemberton, die een nieuw kalmeringsmiddel zocht om van zijn morfineverslaving af te komen.

Fusieplan CBS en Viacom in VS
De Amerikaanse mediabedrijven CBS en Viacom hebben plannen voor een fusie, waarmee een van de grootste bedrijven in deze sector ter wereld zou ontstaan. Dit heeft het zakenblad Wall Street Journal vanmorgen gemeld.

Ruzie over boekenprijs
De Zwitserse kartelautoriteiten hebben de vaste boekenprijs afgeschaft. De prijsafspraken tussen de boekhandels stemmen niet overeen met de mededingingsregelgeving in Zwitserland, aldus de autoriteiten. Ook in Duitsland wordt al enige tijd over de vaste boekenprijs gesteggeld. De Europese Commissie zou deze het liefst willen verbieden. In Nederland worden ook prijsafspraken gemaakt.

Japan opent chipmarkt
De halfgeleiderproducenten Micron Technology (VS) en Infineon Technologies (Duitsland) willen computerchips in Japan op de markt brengen. Het Japanse computerconcern Fujitsu is geïnteresseerd in de chips, aldus een woordvoerder. Fujitsu maakt al computers samen met Siemens, dat de moederonderneming van Infineon is. De Japanse markt voor computerchips is tot dusver erg gesloten. Ongeveer 70 procent is van Japanse makelij, het overige deel vooral Zuid-Koreaans.

Vodafone en Bell praten over netwerk
De Britse mobiele telecomgigant Vodafone AirTouch en het Amerikaanse telecomconcern Bell Atlantic praten over samenvoeging van hun mobiele netwerken in de Verenigde Staten. Dat hebben de Britten gisteren bevestigd. Eind augustus verschenen hierover al berichten in de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. De relaties tussen de twee concerns leken begin dit jaar nog vertroebeld door de overnameslag om AirTouch Communications. Die werd uiteindelijk voor 56 miljard dollar gewonnen door Vodafone. De activiteiten zouden evenwel goed op elkaar aansluiten, omdat de Britten vooral in het westen van de VS actief zijn. Omgekeerd geldt dat in het oosten voor Bell Atlantic. De geruchten kwamen op gang nadat de topman van Vodafone, Chris Gent veel te zien in samenwerking met Bell Atlantic.
(KRF)


Onze hersenen bepalen in hoge mate wie wij zijn. Toch weten slechts weinigen hoe dit fascinerende orgaan werkt. Met The Human Brain kan iedereen dat nu leren. Deze site is zeer toegankelijk en biedt alles wat de nieuwsgierige leek altijd al heeft willen weten, samen met een aantal prachtige foto's. Laat je aansporen door het volgende: het menselijke brein is het enige brein dat in staat is om over zichzelf te leren. (library.advanced.org/26463/)

NRC Webpagina's
7 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)