U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Verveel-tv
Hebt u dat nou ook? Dat u zich bij Dominee Gremdaat evenveel verveelt als bij de preek van een échte geestelijke? Hebt u dat nou ook? De meeste tv-directeuren hadden dat nou ook en wilden niet meer met hem in zee. Dus houdt hij zijn wekelijkse dienst op Net5, occasion-televisie. Hij noemt het Hart onder de riem televisie.


T V   V O O R A F :


TV-biecht van een liquidatie
In mei 1994 schiet een Nederlandse militair een Bosnische jongeman dood. De soldaat vertelt in de Zembla-documentaire Bekentenis van een soldaat over de toedracht van wat hijzelf noemt "de liquidatie". Na zijn relaas en recente terugkeer naar Bosnië voelt hij zich "een stuk sterker () ik kan het aanvaarden () ik voel me prettig, ik ben hartstikke blij."


F I L M   V O O R A F :


Fargo
Echt gebeurd, zegt de tekst voordat Fargo begint. In besneeuwd Minnesota, in 1987, laat een schlemielige autoverkoper zijn vrouw ontvoeren om zijn rijke schoonvader losgeld af te kunnen troggelen. De twee ingehuurde criminelen zijn niet op hun taak berekend, de nep-ontvoering loopt volledig uit de hand. Het aantal lijken stijgt snel. Alleen sheriff Marge Gunderson weet met haar doortastende optreden de sneeuwbal van ellende tot stilstand te brengen.


NRC Webpagina's
7 SEPTEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)