U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Europees Parlement accepteert Bolkestein
BRUSSEL, 7 SEPT. Het Europees Parlement heeft geen bezwaar tegen de benoeming van de liberaal Frits Bolkestein tot lid van de Europese Commissie. Het vindt wel dat zijn voorzitterschap van de Liberale Internationale onverenigbaar is met zijn functie van Europees Commissaris. Dit heeft de voorzitter van de hoorzitting met Bolkestein, de Spaanse Europarlementariër Ana de Palacio, gisteravond gezegd.KopKop

Optimisme bij IMF over groei
DEN HAAG, 7 SEPT. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft zijn prognose voor de groei van de wereldeconomie voor dit jaar met een half procentpunt verhoogd tot 2,8 procent. De Nederlandse economie zal volgens het IMF met 2,6 procent in plaats van 2,3 procent groeien.

Fusieplan CBS en Viacom in VS
ROTTERDAM, 7 SEPT. De Amerikaanse mediabedrijven CBS en Viacom hebben plannen voor een fusie, waarmee een van de grootste bedrijven in deze sector ter wereld zou ontstaan. Dit heeft het zakenblad Wall Street Journal vanmorgen gemeld.

Deel Kamer tegen langer werken
DEN HAAG, 7 SEPT. De helft van de Tweede Kamer vindt dat met de nieuwe deeltijdwet werknemers alleen recht mogen krijgen op korter werken, maar niet langer werken. De fracties van VVD, CDA en de kleine christelijke partijen stellen zich op dit standpunt bij de behandeling van het wetsvoorstel van staatssecretaris Verstand (Sociale Zaken) die vandaag begint.

Ethiopië tegen akkoord Eritrea
ADDIS ABEBA, 7 SEPT. Ethiopië weigert in te stemmen met de technische uitwerking van een vredesakkoord dat een eind moet maken aan de grensoorlog met Eritrea. De regering maakte dat gisteren bekend.


NRC Webpagina's
7 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)