U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Internet-veilinghuis' staakt verkoop nier
Ze noemen zichzelf een enorme markt onder de rechtervinger. Het Amerikaanse bedrijf eBay claimt het grootste Internet-veilinghuis ter wereld te zijn. Van alles wordt er bij opbod verkocht, variërend van poppen tot postzegels en van auto's tot antiek. Maar het aanbieden van een nier ging de autoriteiten toch te ver, eBay werd gisteren gedwongen de aanbieding ervan te staken.

Internet schiet grote gaten in Chinese muur
De Chinese internetmarkt groeit uiterst snel. Maar het ongrijpbare karakter van de elektronische snelweg laat zich slecht combineren met de wens van het autoritaire regime om de informatie te sturen.

VNU-redacties 'dreigen' Brentjes met post en e- mail
Honderden verontruste medewerkers van VNU Dagbladen kwamen gisteren bijeen in Best om te bespreken hoe te reageren op de uitverkoop van VNU's vijf regionale dagbladen. "Brentjes huwelijkt zijn mooiste dochter uit en steekt de bruidschat in zijn eigen zak."

Toezichthouder op infonummers pakt uitwas aan
Misleidende babbelboxen, onverwacht hoge telefoonrekeningen of uren in de wacht staan voor een gulden per minuut. Vanaf volgende week kan tegen dergelijke telefonische misstanden hard worden opgetreden. Een verandering in de nieuwe telecommunicatiewet geeft de Stichting informatiedienstencode (Stic) het wettelijk toezicht op alle telefonische servicenummers die beginnen met 0800, 0900, 0906 of 0909.

Amerikanen worden rijk met Internet
Van de 40 rijkste Amerikanen onder de 40 zijn de meesten miljonair of zelfs miljardair geworden dankzij Internet, zo blijkt uit een ranglijst die het Amerikaanse blad Forbes heeft gepubliceerd.

Van de top-10 hebben 9 een bedrijf opgericht dat via Internet zaken doet. De rijkste van hen is Jeff Bezos (35 jaar), die met zijn boeken-, video- en cd-handel en vei linghuis Amazon.com 5,7 miljard dollar (11,7 miljard gulden) heeft vergaard. Winst maakt zijn bedrijf nog niet, maar dat kan beleggers niet deren. De beurswaarde van Amazon.com is al vele malen groter dan de gerenom meerde Amerikaanse boekhandel Barnes & Noble.

Toch moeten de Internetters de eerste plaats aan zich laten voorbijgaan. De 34-jarige Michael Dell, mislukt op de collegeschool, heeft tot dusver een kapitaaltje van liefst 21,5 miljard dollar vergaard. Hij is de oprichter van het successvolle computermerk Dell. Wel doet Dell nu voor een groot deel zaken Internet. (ANP)

Paparazzi Diana
PARIJS, 4 SEPT. Mohammed Al-Fayed heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen het besluit van een Franse onderzoeksrechter om de negen fotografen die prinses Diana en haar vriend Dodi Al-Fayed achtervolgden in de nacht van het auto-ongeluk twee jaar geleden dat aan hen het leven kostte, niet verder te vervolgen. De rechter volgt het advies van de officier van justitie die eerder deze week al zei, dat onvoldoende kan worden aangetoond dat de fotografen schuld hebben aan het ongeluk. Volgens Mohammed Al-Fayed, de vader van Dodi, zou de chauffeur echter nooit zo hard hebben gereden als hij niet door de fotografen op de hielen was gezeten. Zelf houdt Al-Fayed nog steeds rekening met de mogelijkheid van een samenzwering tegen Diana. (Reuters)

Zendrechten voor sport
Publieke omroepen mogen gezamenlijk zendrechten voor grote sportevenementen inkopen. Dat heeft de Europese Commissie gisteren aangegeven in een juridisch memorandum. De Europese belangenorganisatie EBU van publieke omroepen heeft zijn rechten op het WK Voetbal van 2002 en 2006 al verloren aan de Duitse Kirchgroep.


De non-profitorganisatie Center for Democracy and Technology (CDT) heeft onderzoek gedaan naar de websites van de elf Amerikaanse presidentskandidaten. Een van de conclusies is dat negen van deze sites geen privacy policy bieden, terwijl er wel allerlei privé- gegevens als e-mailadres en naam worden verzameld én de meeste kandidaten het belang van privacy onderstrepen. "In het verleden zijn [dergelijke] campagnes beschuldigd van het verhandelen namen van contribuanten en vrijwilligers", aldus CDT. Alleen Al Gore en John McCain komen goed door de test. (www.cdt.org/privacy)

NRC Webpagina's
4 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)