U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Akkoord Israel en Palestijnen
TEL AVIV, 4 SEPT. De tussenkomst van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Madeleine Albright, heeft gisteravond geleid tot een Israelisch-Palestijns akkoord ter uitvoering van een geamendeerde versie van het vorig jaar gesloten akkoord van Wye Plantation.

Beperkt pardon witte illegalen
Staatssecretaris Cohen (Justitie) biedt een beperkte groep 'witte illegalen' onder een aantal voorwaarden de kans hun verblijf in Nederland te legaliseren. Volgens Cohen is het een eenmalige actie waaraan illegalen die niet onder de regeling vallen geen rechten kunnen ontlenen.

Premier Kok neemt afstand van Netelenbos
DEN HAAG, 4 SEPT. Premier Kok neemt afstand van de uitlatingen van minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat), die meent dat de noordtak van de Betuwelijn geschrapt kan worden. Kok typeerde de uitlating van Netelenbos als , ,hardop denken".

Acties dreigen bij VNU-kranten
BEST, 4 SEPT. Het personeel van de vijf regionale dagbladen die VNU wil verkopen eist garanties voor de werkgelegenheid. Als VNU- bestuursvoorzitter Brentjens niet voor maandagochtend op de eisen reageert, beraadt het personeel zich op acties.

EBay stopt veiling nier
Het Internetveilingsbedrijf eBay heeft gisteren de illegale veiling van een nier onderbroken. Voor de bij opbod verkochte nier, volgens de aanbieder "nog geheel operationeel" werd het astronomische bedrag van 5,75 miljoen dollar geboden. Op handel in organen staat in de Verenigde Staten maximaal vijf jaar gevangenisstraf.

Aanklager in zaak Jeltsin weg
MOSKOU, 4 SEPT. Grigori Tsjoeglazov, de Russische aanklager die omkoopschandalen in het Kremlin onderzoekt waarbij de familie-Jeltsin betrokken is, is weggepromoveerd.

'Regels voor rol recherchebureaus'
ROTTERDAM, 4 SEPT. Er moeten gedragsregels komen voor de samenwerking tussen de politie en particuliere recherchebureaus. Dat adviseren de Raad van Hoofdcommissarissen en de Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties minister Peper.

VN maken D-mark munt van Kosovo
PRISTINA, 4 SEPT. Het VN-bestuur van Kosovo heeft de Duitse mark ingevoerd als munteenheid en een eigen douane opgericht.

Haarhuis niet naar derde ronde
NEW YORK, 4 SEPT.Paul Haarhuis heeft zich niet geplaatst voor de derde ronde van de US Open in New York. De Nederlandse tennisser verloor van de als vijfde geplaatste Braziliaan Gustavo Kuerten. Peter Wessels haalde de derde ronde wel. Hij versloeg de Australiër Mark Woodforde in vier sets.

Zendrechten voor sport
Publieke omroepen mogen gezamenlijk zendrechten voor grote sportevenementen inkopen. Dat heeft de Europese Commissie gisteren aangegeven in een juridisch memorandum. De Europese belangenorganisatie EBU van publieke omroepen heeft zijn rechten op het WK Voetbal van 2002 en 2006 al verloren aan de Duitse Kirchgroep.


NRC Webpagina's
4 SEPTEMBER 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)