U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Een mafiabaas aan de Prozac
Dat de moeder en de oom van de hoofdrolspeler aan het eind van een eerste aflevering klagen over het verlies van oude waarden, is niet ongewoon in dramaseries. Als de oom vervolgens het idee opwerpt zoonlief dan maar om zeep te helpen en de moeder daarbij half-instemmend zwijgt, hebben we te maken met een mafia-soap.


T V   V O O R A F :


Een nieuwe hoop
In tijden van barre nationale nood en internationale rampspoed wordt de tv-programmering op integere wijze aangepast. Reclamecampagnes die te sterk verwijzen naar de ellende die via de journaals tot ons komt worden snel van de buis gehaald. De marketingbollebozen zorgen natuurlijk wel dat dit grootse gebaar breeduit in de pers uitgemeten wordt want de targets moeten gehaald worden. De opwinding in de media over een vriendin van onze koninklijke watermanager heeft alle kenmerken van de media-gekte tijdens en na een nationale ramp.


F I L M   V O O R A F :


Max Lupa
Je moet maar geluk hebben als scenarist: dat nu uitgerekend deze zondag de VPRO een tv-film uitzendt die zich afspeelt rond de huwelijksdag van prins Willem Alexander met ene Katja ('heel iets anders dan die Emily', weet Paul de Leeuw in zijn doorlopende radioverslag). Bij overmaat van toeval noemde scenarist Caspar Koetsveld deze aflevering van Lolamoviola, een reeks lowbudget-producties van jong talent, Max Lupa.


NRC Webpagina's
4 SEPTEMBER 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)