U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Moslims versturen anti-joodse e-mails
Uit naam van de Palestijnse stichting Al-Aqsa worden antisemitische teksten verspreid op een e-mail-discussielijst voor islamitische jongeren in Nederland. De stichting Al-Aqsa is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam als een 'a-politieke, onafhankelijke Palestijnse hulporganisatie'.

Beveiligingslek bij gratis e-maildienst
Door een beveiligingslek waren gisteren alle gegevens openbaar van de veertig miljoen abonnees van de gratis e-maildienst Hotmail van Microsoft.

Antisemitisch Roemeens blad aangepakt
In Roemenië wordt - eindelijk - iets ondernomen tegen het fel antisemitische blad Atac la persoana. In Boekarest staat de net vorige week afgetreden adjunct-hoofdredacteur van het blad, Mihai- Bogdan Antonescu, terecht. Hij gaf gisteren toe jarenlang antisemitische artikelen te hebben geschreven - volgens de openbare aanklager zeker vijftig, onder tien verschillende namen - maar zei dat te hebben gedaan op bevel van de eigenaar van het blad, Dumitru Dragomir.

'Vernieuwen KPN stuit op grenzen'
Paul Smits wordt volgend jaar voorzitter van KPN, zo werd gisteren bekend. Volgens hem dreigt de onderneming tegen de grenzen aan te lopen van wat ze aan vernieuwing aankan. "Ik zal de dingen wat minder spectaculair doen dan Wim."

Bonden: banenverlies VNU
De journalistenvakbond NVJ en FNV Kiem (kunsten, informatie en media) vrezen dat bij de verkoop van de kranten van VNU drie- tot vijfhonderd banen verloren zullen gaan. De bonden houden hierover vrijdag een actiebijeenkomst, waardoor de kranten zaterdag waarschijnlijk alleen een noodeditie kunnen uitbrengen.

Sponsorperikelen
De hoorzitting heeft dus niet geholpen: de AVRO moet het Commissariaat voor de Media een boete van 120.000 gulden betalen wegens de uitzending van de laatste Heineken Night of the Proms, waarin het logo van de onderhavige bierbrouwerij maar liefst 150 keer prominent in beeld kwam.

Enel neemt belang in Telepiù
Het Italiaanse Enel neemt een belang van 30 procent in de betaaltelevisiezender Telepiù. Het staatselectriciteitsconcern koopt de aandelen van het Franse tv-bedrijf Canal+, dat voor 90 procent eigenaar is. Doel van "dit strategische akkoord is om de "de markt voor betaaltelevisie in Italië te versterken, de digitale revolutie voort te zetten en interactieve en multimedia-diensten te ontwikkelen", aldus een verklaring van de twee bedrijven. (AFP)


De beklimming van de Zwitserse Eiger Noordwand (3970m.) is een van de meest huiveringwekkende bergtochten van de Alpen. In de jaren dertig bekeek de jetset de beklimmingpogingen met verre- kijkers vanaf de terrassen in Grindelwald. Nu is de beklimming voor het eerst te volgen via Internet. Vier Zwitserse berggidsen, drie mannen en een vrouw, maken woensdag en donderdag de barre tocht over de Godentraverse, het Dodenbivak en de beruchte Witte spin, met webcams op hun helmen. (www.sfdrs.ch/eiger-live)

NRC Webpagina's
31 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)