U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Moslims versturen anti-joodse e-mails
ROTTERDAM, 31 AUG. Uit naam van de Palestijnse stichting Al-Aqsa worden antisemitische teksten verspreid op een e-mail-discussielijst voor islamitische jongeren in Nederland. De stichting Al-Aqsa is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam als een 'a-politieke, onafhankelijke Palestijnse hulporganisatie'.

Leider D66 wil aanvullingen op regeerakkoord
DEN HAAG, 31 AUG. De regeringspartijen PvdA, VVD en D66 moeten halverwege volgend jaar aanvullende afspraken maken voor het regeerakkoord als de economische groei blijft meevallen. D66- fractievoorzitter De Graaf bepleit dit vandaag in een artikel op de opiniepagina van NRC Handelsblad.

TPG erkent: postbezorging onder de maat
AMSTERDAM, 31 AUG. De postbezorging in Nederland is in de eerste helft van dit jaar duidelijk onder de maat geweest. Dat heeft bestuursvoorzitter A. Scheepbouwer van TNT Post Groep (TPG) vandaag toegegeven bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Vooral de postbezorging aan particulieren is achtergebleven.

Lek in beveiliging van e-maildienst
ROTTERDAM, 31 AUG. Door een beveiligingslek waren gisteren alle gegevens openbaar van de 40 miljoen abonnees van de e-maildienst Hotmail van Microsoft.

Adviesraad: meer geld voor defensie
DEN HAAG, 31 AUG. Met het huidige defensiebudget is Nederland niet in staat om naar eigen ambities bij te blijven dragen aan de internationale vrede en veiligheid. Dit concludeert de Adviesraad Internationale Vraagstukken in een door de regering gevraagd advies.

Verbod op drank rond NS-station
BREDA, 31 AUG. Vanaf donderdag geldt in het Bredase NS-station en de directe omgeving van het gebouw een alcoholverbod. Wie in het station of op de openbare weg in de buurt alcohol nuttigt of aangebroken flesjes of blikjes drank bij zich heeft, kan rekenen op een boete van honderd gulden.

Jordanië sluit alle Hamas-kantoren
AMMAN, 31 AUG. De Jordaanse autoriteiten hebben gisteren de kantoren van de Palestijnse moslim-fundamentalistische organisatie Hamas in Amman gesloten en verscheidene vertegenwoordigers van de groep opgepakt.

'Wilhelmina' trok 125.000 bezoekers
SCHEVENINGEN, 31 AUG. De toneelvoorstelling 'Wilhelmina: Je Maintiendrai' van Ton Vorstenbosch in regie van Mette Bouwhuis heeft in één seizoen 125.000 bezoekers getrokken. Volgens het impresariaat Jacques Senf is het de best bezochte naoorlogse toneelproductie.

Wethouder van ontucht verdacht
WOUDRICHEM, 31 AUG. Wethouder G. de Vente (GPV/RPF) van Onderwijs van de Brabantse gemeente Woudrichem is gisterenavond in zijn woning in Uitwijk gearresteerd op verdenking van ontucht.



NRC Webpagina's
31 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)