U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Kunst, bier en lof
Wie in Nederland met de kop boven het maaiveld uitsteekt, krijgt een grootse hommage. Een optieregeling op roem. Televisie houdt niet alleen van schurken en slachtoffers maar ook van helden. Ik heb al heel wat persoonshuldigingen gevolgd, van sportlieden, schrijvers, captains of industry, politici. De interviewer kan niet anders dan zijn eer bewijzen omdat hij net te weinig van het onderwerp weet om een kritische vraag te kunnen stellen.


T V   V O O R A F :


De geneugten van de klucht
Teneinde sommige geneugten des levens te ontdekken heeft de leek een helpende hand nodig. Eén die hem wijst op de schoonheid van de dribbel, op het aroma van een glaasje aangelengde thee óf op het aantal deuren - noodzakelijk voor het succes van een klucht.


T V   V O O R A F :


Riviera Hotel
Havana moest Las Vegas naar de kroon steken, in de zee zou een soort Venetië verrijzen en wolkenkrabbers, casino's en nachtclubs zouden de boulevard Malecon sieren. De Amerikaanse mafia stond in de jaren vijftig op het punt het paradijs te creëren op Cuba, maar Vadertje Fidel had andere ideeën over de ideale samenleving en stak een stokje voor hun megalomane plannen. Wat nu nog rest van hun kapitale droom is het Riviera hotel, waar Lucky Luciano, Meyer Lanski en Santo Traficante kort resideerden, omringd door sigarenrook en wiegende vrouwenheupen.


NRC Webpagina's
30 AUGUSTUS 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)