U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KPN ziet winst met 9 procent dalen
AMSTERDAM, 30 AUG. KPN heeft zijn nettowinst in de eerste helft van dit jaar met ruim negen procent zien dalen tot 918 miljoen gulden. Het 52- jarige bestuurslid P. Smits volgt op 1 maart 2000 W. Dik (60) op als bestuursvoorzitter van Nederlands grootste telecombedrijf.

Franse superfusie grutters
PARIJS, 30 AUG. Carrefour en Promodès gaan samen en vormen dan op wereldschaal de tweede kruideniersketen na het Amerikaanse concern Wall Mart. Dat hebben de twee Franse supermarkten vanmorgen bekendgemaakt.

Mensensmokkel in Nederlandse truck
ROTTERDAM/BOEDAPEST, 30 AUG. De Hongaarse politie heeft zaterdag in een Nederlandse vrachtwagen 36 vluchtelingen uit Bangladesh en Sri Lanka aangetroffen, van wie er één was overleden. Een andere is met uitdrogingsverschijnselen naar een ziekenhuis gebracht. De vrachtwagen was met aardewerk op weg van Roemenië naar Nederland.

'Sinn Féin moet gestraft voor bedreigingen'
LONDEN, 30 AUG. Noord-Ierse protestanten hebben de Britse regering opgeroepen het katholieke Sinn Féin te straffen voor een reeks doodsbedreigingen die het werk zouden zijn van het verboden Ierse Republikeinse Leger (IRA).

Melkert: extra geld naar zorg
DOORN, 30 AUG. Het regeerakkoord moet worden aangevuld met afspraken over extra geld voor onderwijs en zorg. Dit geld kan worden besteed zodra de rijksbegroting in evenwicht is gebracht.

KFOR in grote problemen
SKOPJE, 30 AUG. De vredesmacht KFOR is in Macedonië in grote moeilijkheden geraakt als gevolg van een verkeersongeluk, veroorzaakt door twee Noorse KFOR-soldaten, waarbij zaterdagochtend een Macedonische minister, zijn vrouw en hun dochter om het leven kwamen.

Gevangenen Turkije vrij
ISTANBUL, 30 AUG. Het Turkse parlement heeft zaterdag een amnestieregeling aangenomen die naar schatting de helft van de 69.000 gedetineerden van het land op vrije voeten stelt.

Arrestatie lid Surikartel
PARAMARIBO, 30 AUG. Samenwerking tussen justitie en politie van Frankrijk en Suriname heeft de afgelopen week geresulteerd in de aanhouding van een hoofdverdachte van cocaïnesmokkel naar Europa. De man, met de Nederlandse nationaliteit, wordt verdacht van zeker vijf drugstransporten in 1998. Hij is vastgezet in een politiecel in Paramaribo.

Onderzoek naar ambulancezorg in Zeeland
DEN HAAG, 30 AUG. De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat in opdracht van minister Borst (Volksgezondheid) de ambulancezorg in Zeeland onderzoeken omdat de raad van bestuur van de Oosterschelde Ziekenhuizen aankondigde per 1 september de paraatheid van ambulances te beperken.

Shell stoot steenkool af
ROTTERDAM, 30 AUG. De Koninklijke/ Shell Groep heeft vanochtend bekendgemaakt kopers te zoeken voor haar steenkoolsector. De sector boekt dit jaar naar verwachting 500 miljoen dollar (ruim een miljard gulden) omzet en 50 miljoen dollar winst. Vorig jaar was de winst 30 miljoen dollar.

Olielanden: beperking productie blijft
ROTTERDAM, 30 AUG. De olieministers van Saoedi-Arabië, Venezuela en Mexico hebben zaterdag in Caracas verklaard dat de afgesproken vermindering van de olieproductie tot eind maart volgend jaar moet worden voortgezet.

NRC Webpagina's
30 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)