U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KPN ziet winst met 9 procent dalen
KPN heeft zijn nettowinst in de eerste helft van dit jaar met ruim negen procent zien dalen tot 918 miljoen gulden. Het 52-jarige bestuurslid P. Smits volgt op 1 maart 2000 W. Dik (60) op als bestuursvoorzitter van Nederlands grootste telecombedrijf.

Info over boetes op internet
Het landelijk openbaar ministerie schat dat zo'n honderdduizend mensen het afgelopen weekeinde op internet de nieuwe 'boetebase' hebben bezocht. Informatie over de 600 meest voorkomende wetsovertredingen wordt sinds afgelopen zaterdag door het openbaar ministerie op internet gepubliceerd op de site www.openbaarministerie.nl.

ING-dochters 'verlagen drempel tot Internet'
ING Bank, Postbank en Nationale-Nederlanden gaan ook minder vermogende Nederlanders van Internet voorzien. Onder de naam Freeler bieden de ING-dochters per 1 oktober gratis toegang tot de digitale wereld.

Ingetogen Smits wordt 'nieuwe koning' KPN
De ingetogen Paul Smits wordt de opvolger van de uitgelaten Wim Dik. De 'nieuwe koning' werd vanochtend aan de KPN-medewerkers voorgesteld.

KPN brengt twee dochters naar de beurs
KPN wil zijn divisie mobiele telecommunicatie en dochter KPNQwest naar de beurs brengen. Over een tijdstip van de beursintroducties wilde financieel bestuurslid C. Griffioen zich vanmorgen niet uitspreken.

Voorheen South Park School
Wat moet je als je school South Park heet en iedereen die naam alleen nog associeert met grappen over geweld, drugs, seks, poep & pies en racisme door acht-jarige tekenfilmkinderen die na de Britse televisie sinds gisteren ook furore maken op het bioscoopscherm in een film voor 15-jaar en ouder.

Nog één keer Adjes Top 10
Natuurlijk was Radio Veronica een (zee)roversnest, waar tot ver in de jaren zestig de truttigheid hoogtij vierde in programma's die vergeven waren van de reclame, waar medewerkers hun eigen belangen goed wisten te verstrengelen met die van het station en waar de artiestenstal van levensliedproducent Pierre Kartner een warm thuis vond

Tweede satellietnetwerk in problemen
Twee weken na het faillissement van satelliettelefoonbedrijf Iridium heeft ook ICO Global Communications uitstel van betaling aangevraagd. ICO, dat via een netwerk van satellieten mondiale telefoondiensten wil aanbieden, heeft ruim een miljard dollar aan schulden uitstaan. Het concern slaagde er onlangs niet in om een nieuwe lening van 600 miljoen dollar rond te krijgen. Sindsdien is tussen investeerders en leveranciers onenigheid ontstaan over wie de uitstaande schulden van ICO moet dragen. Anders dan Iridium heeft het concern nog geen werkend satellietnetwerk. De telefoonservice van Iridium is november vorig jaar operationeel geworden. Er blijkt echter veel minder belangstelling te zijn dan verwacht.


Een drankje op en toch achter het stuur? Wildplassen? Vissen zonder visakte? Met 142 kilometer per uur op de autosnelweg? Wie wil weten hoe hoog de boetes voor deze overtredingen zijn, kan sinds kort terecht op de site van het openbaar ministerie. De straf voor de meest voorkomende overtredingen worden op deze site vermeld. Zo kost 20 tot 25 kilometer te hard rijden 170 gulden. (www.openbaarministerie.nl/boetebase)

NRC Webpagina's
30 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)